Krepšinis: „Žalgiris” komandą burs aplink branduolį

Kauno „Žalgirio” ir Šiaulių „Šiaulių” krepšinio klubų vadovai pradėjo rikiuoti gretas naujajam sezonui. Šiauliečiai vyriausiuoju treneriu paskyrė komandos senbuvį Robertą Giedraitį, o „Žalgirio” vadovai pasiūlė ir toliau dirbti trenerių tandemui Rimantui Grigui ir Dariui Maskoliūnui.

Sezonas įvertintas patenkinamai

Ketvirtadienio vakarą įvykusiame „Žalgirio” klubo valdybos posėdyje nuspręsta sezoną įvertinti patenkinamai. Priminsime, jog šiemet žalgiriečiai laimėjo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurę ir tapo Lietuvos krepšinio lygos čempionais. Baltijos lygoje (SEB BBL) „Žalgiris” užėmė antrą vietą, o Eurolygos reguliariajame sezone iškovojo tik dvi pergales ir C grupėje liko paskutinis, aštuntas.

Valdyba aptarė ateinančio sezono biužetą, jis liks toks pat – apie 15 mln. litų. Pasak „Žalgirio” klubo viceprezidento Gedimino Navikausko, komanda bus komplektuojama dabartinės ekipos pagrindu. Valdyba siūlys toliau su komanda dirbti abiem treneriams – vyriausiajam strategui R.Grigui bei asistentui D.Maskoliūnui.

Derasi su D.Šalenga ir M.Timinsku

„Žalgirio” viceprezidentas tikino, jog klubas veda derybas su laisvaisiais agentais tapusiais Lietuvos krepšininkais, kurie jau anksčiau yra žaidę šioje komandoje – Dainiumi Šalenga ir Mindaugu Timinsku.

„Norime ir toliau komandoje matyti aukštaūgį Loreną Woodsą ir įžaidėją DeJuaną Collinsą”, – „Lietuvos žinioms” sakė G.Navikauskas.

„Žalgiris” turi galiojančias sutartis su Tanoka Beardu, Marko Popovičiumi, Pauliumi Jankūnu, Jonu Mačiuliu, Mantu Kalniečiu, Vyteniu Jasikevičiumi, Vaidotu Pečiuku, Artūru Milakniu ir daugeliu kitų žaidėjų, kurie atstovavo dublerių komandai bei buvo paskolinti kitiems klubams (pvz. Vladimiras Štimacas žaidė Latvijos „Ventspils” ekipoje). Dalis žaidėjų naujajam sezonui rengtis tradiciškai pradės antroje rugpjūčio pusėje, kita dalis prisidės rugsėjį.

„Šiaulių” vairas – R.Giedraičiui

Nepratęsus sutarties su „Šiaulius” treniravusiu Aloyzu Rudžiu, ateinantį sezoną komandos vairas bus patikėtas keturis pastaruosius sezonus trenerio asistentu dirbusiam 36 metų Robertui Giedraičiui. „Klubo valdyba Robertą skiria laikinuoju treneriu, – ofiacialiai „Šiaulių” svetainei sakė klubo direktorius Adomas Klimavičius. – Kodėl laikinasis? Yra geros tradicijos – laikinasis rinktinės treneris Antanas Sireika Europos čempionatą laimėjo.”

Pasak A.Klimavičiaus, nuo pat 1994 m. klubo įkūrimo ekipoje likęs R.Giedraitis jau tapo gyvu simboliu: „Robertas turi nuo ko atsispirti – keturis sezonus dirbo asistentu”. Naujasis komandos treneris R.Giedraitis pripažino, kad jo laukia sunkus sezonas: „Kiek žinau, patekome į ULEB taurės turnyrą, tad išbandymas bus didžiulis”. Ketvirtadienį šiauliečių vadovai rankomis sukirto su 199 cm ūgio atakuojančiuoju gynėju Mantu Ruikiu. Birželio 28 dieną 22-ąjį gimtadienį švęsiantis snaiperis pasirašė sutartį pagal formulę 1+1. Iš Klaipėdos kilęs gynėjas turėjo pasiūlymų ir iš Lietuvos, ir iš užsienio klubų, tačiau nutarė likti „Šiauliuose”, nes šioje komandoje jau apsipratęs (atstovavo du sezonus), be to, nori baigti ekonomikos studijas Šiaulių universitete. Jis neslėpė, jog papildomas stimulas buvo ir galimybė žaisti ULEB taurės turnyre.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.