Bushas susitiks su popiežiumi Romoje, kur laukiama ir triukšmingų protestų

JAV prezidentas George’as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) šeštadienį pirmą kartą susitiks su popiežiumi Benediktu XVI, ir, kaip tikimasi, jiedu kalbėsis apie skirtingą judviejų nuomonę dėl Irako ir sutampantį priešišką požiūrį į abortus.
Tačiau G.W.Busho ir popiežiaus susitikimą gali aptemdyti dideli protestai, kurių laukiama šio vieną dieną truksiančio vizito metu Romoje. Vizito išvakarėse šalyje kilo politikų ginčas dėl to, ar vyriausybė tinkamai pasirengė užtikrinti saugumą.

Tikimasi, kad 80-metis Benediktas XVI ir G.W.Bushas, privačiai susitikę popiežiaus kabinete Apaštalų rūmuose, maždaug pusvalandį kalbėsis apie etinius klausimus, kuriais jie sutaria, tokius kaip abortai ir eutanazija.

Jiedu taip pat pasidalins skirtingomis nuomonėmis apie Irako karą, kurio išvengti ryžtingai siekė Benedikto XVI pirmtakas Jonas Paulius II.

Birželio 1-ąją interviu vienam Italijos laikraščiui G.W.Bushas sakė ketinsiąs „daugiau klausytis” popiežiaus. Tačiau jis pridūrė, kad mielai pakalbėtų ir apie pokyčius Kinijoje bei apie Kubą pasibaigus Fidelio Castro (Fidelio Kastro) erai, jeigu popiežius panorėtų.

Kol G.W.Bushas lankys popiežių ramiajame Vatikane, dešimtys tūkstančių demonstrantų išeis į gatves kitame Romos rajone protestuoti prieš jo vizitą ir ypač prieš jo Irako politiką.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.