Kurortą klaipėdiečiai susikuria Melnragėje

Kol likusios Lietuvos gyventojai atšilus orams traukia į Palangą, Nidą, ar kitą šalies pajūrio kurortą, uostamiesčio gyventojai, nors ir burnodami, lankosi vietiniuose paplūdimiuose.

Didžioji dalis klaipėdiečių dažniausiai renkasi Melnragės paplūdimius, kurių, tiesa, negalima lyginti su Nicos ar saulėtosios Kalifornijos paplūdimiais.

Nors Mėlynąja vėliava pažymėtuose Melnragės pliažų ruožuose įrengti suoleliai ar persirengimo kabinos, nuorodos, besimaudančius akylai stebi gelbėtojai, o tingus poilsiautojas gali čia pat pastatytose lauko kavinėse nusipirkti ledų, alaus ar pavalgyti, kai kurie lankytojai paplūdimiui parašytų žemą pažymį.

Įsitaisę ant pajūrio smėlio klaipėdiečiai keikia aplinkinius netvarkinguosius – paplūdimį šiukšlinančius ar girtaujančius aplinkinius, tačiau gamtiniam reikalui prispyrus patys traukia į kopas – tualetų per mažai.

Mažoka ir pramogų – visi norintieji nesutelpa į vienintelę tinklinio aikštelę.

Tvarka ir tualetai

Klaipėdietė Lena su dukrele vakar į Melnragės paplūdimį atvyko anksčiau ir vidurdienį jau ruošėsi namo. Prisipažino – nelabai jai čia patiko, bet rinktis nebuvo iš ko.

„Šiaip mėgstu vietas, kur mažiau žmonių. O čia – bruzdėjimas, jaunimas alų geria. Tik tiek, kad čia patogu atvažiuoti”, – sakė ji.

Iš Šilalės rajono atvykusi ir Klaipėdos universitete planuojanti studijuoti Renata dar tik ruošėsi eiti į paplūdimį ir sakė bijanti užlipti ant stiklo šukės, kurių, pasak jos, čia netrūksta.

„Ne vieną kartą mačiau. Reikia gerai apsidairyti. O gamtinius reikalus reikia atlikti prieš einant į pajūrį”, – mokė ji.

Tuo metu uostamiestyje jūreivystės mokslus baigęs ir nemažai pasaulio matęs mažeikiškis Linas net nedrįso lyginti Melnragės ir svečių šalių paplūdimių.

„Nėra net ko lyginti. Jau nekalbant apie tvarką, koks ten vanduo puikus”, – pasakojo jaunasis jūrininkas.

Jo nuomone, Melnragėje reikėtų daugiau tualetų.

„Dabar tai tenka į kopas bėgioti”, – sakė vaikinas.

Nesireklamuoja

Atėjus vasarai subruzda ir visa Melnragė, į kurią plūsta ne tik klaipėdiečiai, bet ir svečiai iš kitų miestų bei užsienio – pasakojo nuo 1967-ųjų ten gyvenantis Viktoras, nors, anot jo, anksčiau lankytojų būdavę daugiau.

„Ypač sumažėjo lankytojų iš Rusijos – anksčiau tai iš Maskvos ir buvusio Leningrado būriais čia važiuodavo. Pas mane taip pat nuolatinė viešnia atvykdavo – kiekvieną vasarą, bet vėliau kažkur dingo. Gal pasimirė, gal dabar vizos koją kiša, o gal į Turkiją važiuoja”, – mąstė vyriškis.

Viktoras sakė šiuo metu pats kambario nenuomojantis ir dabartinių apgyvendinimo kainų tiksliai nežinąs, tačiau girdėjęs, kad kambariuką ir už 15 litų galima nakčiai išsinuomoti, o norintiesiems įsikurti patogiau tenka pakloti ir sumą, prilygstančią Palangoje mokamai.

Tiesa, Melnragėje nesimato užrašų, skelbiančių apie laisvas vietas – žmonės tokių atsargos priemonių griebiasi bijodami mokesčių inspekcijos.

Tolėliau nuo centro – Aušros gatvėje gyvenantis Viktoras pasakojo, kad vakaro ramybę kartais sudrumsčia išgėrę jaunuoliai, tačiau dažniausiai čia būna ramu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.