Seniūno kieme plušėjo savivaldybės darbininkai

Lazdijų rajono Veisiejų miesto seniūnui liberalcentristui Juozui Rutkauskui gresia nemalonumai.

Vakar jo sodyboje, esančioje Varnėnų kaime, žurnalistai užtiko du vyrus, mūrijančius akmeninę terasą. Abu darbininkai pagal oficialią terminuotą darbo sutartį turėtų tvarkyti tik seniūnijos centrą.

„Toks elgesys netoleruotinas. Sudarysime komisiją, kuri ištyrusi visas aplinkybes pateiks išvadas. Tada ir bus skirta atitinkama nuobauda”, – teigė Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Rytis Saladinskas. Jis neslėpė, kad informacija apie nelegalų darbą seniūno sodyboje šokiravo.

Apie nelegaliai dirbančius žmones J.Rutkausko sodyboje mobiliuoju telefonu pranešė anonimas. Vienas iš vyrų – Vitas Sadauskas – tvirtino nežinąs, kieno sodyboje dirba, tačiau vėliau prisiminė, kad su J.Rutkausku kartu mokėsi, todėl jam talkinąs. Antrasis darbininkas – Algirdas Žukauskas – į kalbas nesileido ir metęs šalin visus darbus puolė bėgti.

J.Rutkauskas neneigė, kad jo kieme dirba žmonės, su kuriais savivaldybės administracija yra sudariusi trijų mėnesių terminuotą darbo sutartį. Seniūnas aiškino, esą viskas daroma su savivaldybės žinia, o panaši padėtis vos ne kiekvienoje seniūnijoje. J.Rutkauskas tikino, kad minėti darbininkai jam dirba laisvomis dienomis ir jiems bus sumokėtas atlyginimas. Laisvų dienų veisiejiškiai esą gavo todėl, kad dirbti pradėjo anksčiau nei buvo sudaryta terminuota darbo sutartis. „Visaip būna, tai ūkiniai reikalai”, – kalbėjo seniūnas. Vėliau J.Rutkauskas teigė, kad abu vyrai šeštadienį ir sekmadienį tvarkė parką, todėl jiems ir suteikė dvi laisvas dienas.

Tačiau R.Saladinskas patvirtino, kad tokios teisės J.Rutkauskas neturi, nes jis yra tik darbų vykdytojas ir neįgaliotas nei darbo grafikus tvarkyti, nei suteikti laisvadienius su savivaldybės administracija darbo sutartis sudariusiems žmonėms. Darbais vykusiais J.Rutkausko sodyboje susidomėjo ir Valstybinė mokesčių bei Darbo inspekcijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.