Palangoje – „Vasaros teatras”

Palangos kultūros centras „Ramybė” atidaro „Vasaros teatrą”. Visą vasarą čia vaidins įvairių teatrų trupės. Pirmasis spektaklis – premjera, autorių specialiai ruošta vasarotojams.

Birželio 14 d. „Ramybėje” (Vytauto g. 35) žiūrovai turės galimybę išvysti garsaus lenkų dramaturgo Andrzejaus Maleszkos pjesės „Jasekas” premjerą.

Spektaklio idėjos autorė ir atlikėja – Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorė Neringa Bulotaitė, režisierius – Nacionalinės premijos laureatas Jonas Vaitkus, dailininkė – Giedrė Brazytė, kompozitorius – Gediminas Rimkus-Rimkevičius. Spektaklyje skambės garsaus vokiečių kompozitoriaus Kurto Weillo zongai, į režisūrinę spektaklio sistemą bus įtraukti ir flamenko šokiai.

Nuo senų laikų egzistavo vasaros teatras – atskiras, savarankiškas, antreprizinis teatras, kada buvo surenkami aktoriai ir būtent vasarai buvo ruošiami tam tikri veikalai. Neringa vasara daug laiko praleidžia Palangoje. Todėl šį spektaklį ruošė specialiai vasarotojams.

„Jaseko” veikėjai – vaikas ir jo mama, nors scenoje vaikas nepasirodo. Tai yra spektaklis apie aktorę, kuri galbūt dėl savo didelės meilės teatrui paaukoja sūnų. Ji tarytum jo netenka, gyvendama vien tik savo mintimis, idėjomis. Rožinės svajonės sužlugdo jų gyvenimą. „Jasekas” – pjesė, tačiau spektaklyje skamba gyvos dainos, jame šokama.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.