Palanga panašėja į pėsčiųjų kurortą

Šį vasaros sezoną Palanga poilsiautojams ir kurorto svečiams pažėrė įvairių naujovių ir draudimų – automobilius siūloma palikti saugojimo aikštelėse ir vaikščioti pėstute. Tiesa, kai kurie draudimai vėliau buvo pakoreguoti.

Nuo šiol ypač atidūs turi būti vairuotojai, sumanę pasivažinėti po kurorto centrą. Mat nuo praėjusio savaitgalio centrinėje miesto dalyje sustatyti įvažiuoti draudžiantys kelio ženklai.

Bet jau šios savaitės pradžioje Palangos miesto Saugaus eismo komisija šiek tiek pakeitė nuomonę ir leido ratuotiems poilsiautojams nuvažiuoti arčiau jūros.

Dabar kelias prie centrinių miesto objektų ir jūros atvertas Kastyčio ir Smilčių gatvėse.

Tačiau įvažiuoti į senamiestį jau nebegalima M. Valančiaus gatve, taip pat S. Daukanto gatvės dalyje nuo A. Mickevičiaus iki J. Basanavičiaus gatvės.

Tik tokiais gėlių gazonais įmanoma sudrausminti ratuotus chuliganus

Svečių automobiliams kelias uždarytas ir pamėgtoje S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje. Čia iki birželio 19 dienos turėtų būti užbaigta gatvės rekonstrukcija, o važiuojamoji jos dalis, panašiai kaip ir J. Basanavičiaus gatvėje, bus išklota šaligatvių trinkelėmis.

Saugaus eismo komisija, siekdama išvengti nedrausmingų vairuotojų antplūdžio J. Basanavičiaus gatvėje, ją tiesiog „užbarikadavo” gėlių gazonais. Į šią gatvę galima įvažiuoti tik iš šalutinių gatvių, bet į ją patekti leidžiama tik aptarnaujančiam personalui.

Draudžiama sustoti ir stovėti beveik visoje centrinėje kurorto dalyje. Palangos viešosios policijos Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Algimantas Domarkas sakė, kad tokie draudimai reikalingi palaikyti tvarką ir ramybę mieste, ypač tai aktualu tamsiuoju paros metu.

Viršininko manymu, palyginti netoli miesto centro yra ne viena aikštelė, kur poilsiautojai drąsiai gali palikti savo mašinas. Šiuo metu visos aikštelės vis dar pustuštės.

„Miestas bus ramesnis”

Palangoje sutiktų poilsiautojų ir gyventojų teiravomės, kaip jie vertina draudimą centrinėje miesto dalyje važinėtis automobiliu.

Mantas

Dirbu poilsio namuose, kurie patenka į uždraustą zoną vairuotojams. Džiaugiuosi, kad dabar šaligatviai nebus apstatyti automobiliais.

Julius

Atvažiavau iš Kauno, bet man patinka naujoji tvarka Palangoje. Yra dar kitų kelių, kuriais galima nuvažiuoti iki jūros.

Imantė ir Kęstutis

Mums, kaip palangiškiams, labai patinka naujoji tvarka. Dabar miestas bus ramesnis ir švaresnis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.