Mažosios Lietuvos dainų šventė įsuks visą miestą

Kitą savaitgalį Klaipėdoje, o dar po savaitės, per Jonines – Bitėnuose, rengiama Mažosios Lietuvos lietuvių šventės 80-mečiui skirta jubiliejinė dainų šventė, į kurią suvažiuos arti 100 muzikos ir šokių kolektyvų iš visos Lietuvos.

Dideliu renginiu paminėti 1927-aisiais Mažojoje Lietuvoje vykusią pirmąją lietuvių šventę sumanė Klaipėdos chorinė bendrija „Aukuras”, puoselėjanti krašto kultūrą. Tikimasi, jog šis renginys taps tradiciniu.

Bendrijos tarybos pirmininkas ir šventės vadovas, Klaipėdos universiteto (KU) docentas Algirdas Šumskis sakė, kad proginiai renginiai ne tik vyks įvairiose miesto vietose, bet ir į svečius prabils skirtingomis kalbomis – nuo tautinės muzikos ir šokių iki šiuolaikinio roko, nuo mokslinių pranešimų iki amatų mugės.

Pastaroji, kaip ir mokslinė konferencija, chorų bei solistų koncertas bei gyvos muzikos koncertas jaunimui GROCK IV, vyks birželio 16-ąją, šeštadienį. Pagrindinės šventės vietos šią dieną: KU koncertų salė, Teatro aikštė. Atgis ir Laikrodžių muziejaus kiemelis – jame vyks mėgėjų teatro spektaklis – Žemaitės „Marti” – ir folklorinė vakaronė.

Sekmadienį veiksmas kelsis į Vasaros estradą – čia šurmuliuos jubiliejinė dainų šventė, kurios scenoje pasirodys Klaipėdos krašto, Žemaitijos ir visos Lietuvos muzikantai, dainininkai bei šokėjai. Estrados alėjoje bus atidengtas ir paminklinis šventės akmuo.

A. Šumskis mano, kad organizuoti renginį, kuris garsintų senąsias krašto tradicijas – ne tik malonumas, bet ir pareiga bei atsakomybė. Deja, tenka pripažinti, kad toks požiūris artimas nedaugeliui.

Šventės rengėjas sakė, kad rėmėjų tautos kultūros aukso fondui skirtam renginiui, o ne, tarkim, alaus šventei, rasti sudėtinga.

Renginių metu bus pakoreguota miesto transporto maršrutų schema. Dėl saugumo renginių metu užtikrinimo tariamasi su uostamiesčio policijos pareigūnais.

Beje, prie Vasaros estrados šiltuoju sezonu tradiciškai įsikuriantys atrakcionai šventės metu – dvi savaitgalio dienas – neveiks. „Pageidavome, kad šventės metu jų prie estrados nebūtų, nes tai ne itin dera su jos sumanymu. Tačiau teko ieškoti kompromiso”, – sakė. A. Šumskis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Mažosios Lietuvos dainų šventė įsuks visą miestą"

  1. kristina

    🙂 siame renginyje as taip pat dalyvavau . buvo gera programa ir isties buvo linksma 8) . zmones galetu dazniau apsilankyti tokiuose kulturiniuose renginiuose 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.