Nepagrįstos kalbos

Prieš savaitę Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) išplatinta informacija apie demaskuotą 10 Latvijos ir Lietuvos verslininkų grupę, kurioje – 7 neįvardyti Klaipėdos įmonių direktoriai, toliau audrina uostamiestį.

Buvo pranešta, kad laivų remonto ir statybos įmonių vadovai nuo valstybės slėpė realias pajamas. 2005 metais Anglijoje, Austrijoje, Latvijoje ir kitose šalyse jie įkūrė 10 kompanijų, naudodamiesi jų sąskaitomis bei buhalteriniais dokumentais, įformino neva joms suteiktas laivų remonto paslaugas.

Į bankų sąskaitas Lietuvoje ir Latvijoje pervestus šių užsienio kompanijų pinigus jie išgrynindavo ir pasidalindavo.

Nuo valstybės nuslėpę realias pajamas ir už jas nesumokėję mokesčių, įtariamieji jai padarė milijono litų žalą. Viename respublikiniame laikraštyje spausdintais duomenimis, bendra žala neva galėjo siekti 10 mln. Lt.

Anot FNTT informacijos, šeši organizuotos nusikalstamos grupuotės nariai buvo sulaikyti dviem paroms ir paleisti. Dviejų klaipėdiečių ir vieno Latvijos piliečio sulaikymas Vilniaus 2-ojo apylinkės teismo sprendimu pratęstas iki mėnesio.

Lietuvos laivų statybos ir remonto įmonių asociacija, kurioje yra 28 nariai, ir toliau neturi oficialios informacijos, kuris iš Klaipėdos kompanijų direktorių dalyvavo šiame skambiame nusikaltime.

Asociacijos prezidentas Arnoldas Šileika tvirtino, kad visos jai priklausančios įmonės dirba skaidriai, laikosi įstatymų.

„Mane, kaip asociacijos vadovą, piktina laikraščiuose spausdinama miglota informacija, kuri meta šešėlį ant mūsų visų. Jeigu nusprendė paskelbti tokius faktus, privalo įvardinti konkrečius kaltininkus”, – sakė A.Šileika.

Tiesa, A.Šileika patvirtino, kad FNTT darbuotojai prieš porą mėnesių kelioms dienoms sulaikė įmonės „Gridinsenta” vadovą Aleksandrą Gridiną. Bet tai, jo nuomone, su šiuo skandalu nesusiję.

A.Gridinas nepaneigė, jog tuomet buvo sulaikytas. Tačiau gandus, jog yra susijęs su byla dėl 10 žmonių nusikalstamos grupuotės, pavadino nepagrįstais ir absurdiškais.

„Nei aš, nei mano darbuotojai, nei visas mano verslas su tuo neturime nieko bendra”, – sakė jis „Klaipėdai”.

Pasak asociacijos direktoriaus Algirdo Renkausko, jis turi neoficialios informacijos apie į šią bylą įsivėlusius Klaipėdos įmonių direktorius. Tačiau negali jos paskelbti, kol vyksta ikiteisminis tyrimas.

Tyrimui vadovaujančios Generalinės prokuratūros prokuroras Ugnius Vičinas, kol tyrimas nebaigtas, atsisakė komentuoti ar juolab nurodyti įtariamųjų pavardes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.