Kauno valdininkai nesutiko iš savo kišenės sumokėti už arenos projektą

Kauno Nemuno salos sporto areną projektuojanti Prancūzijos bendrovė „Bouygues Batiment International” (BBI), arenos kainą sugebėjusi sumažinti perpus, Kauno miesto savivaldybei siūlo susimokėti už arenos techninį projektą, tačiau šis pasiūlymas buvo atmestas.

Ketvirtadienį vykusiame prancūzų susitikime su Kauno derybine grupe buvo toliau sprendžiami painūs finansiniai klausimai dėl arenos statybos darbų.

Trečiadienį buvo apskaičiuota, kad techninis Nemuno saloje iškilsiančių sporto rūmų projektas kainuotų apie 13 mln. litų.

Ketvirtadienį vykusiame antrajame derybų raunde su prancūzais Kauno miesto derybininkai nutarė neprisiimti rizikos dėl milžiniškos finansinės naštos.

Po susitikimo abi pusės – prancūzai ir miesto valdžios atstovai nutarė, kad birželio 21 dieną Kauno Taryboje reikės priimti galutinį atsakymą – ryžtis tokiam prancūzų pasiūlytam variantui ar jį kategoriškai atmesti.

„Įsivaizduokite, tuos 13 milijonų reikėtų mokėti tol, kol paaiškėtų, ar mes išties gauname tuos likusius pinigus iš Europos Sąjungos fondų, ar ne, – Eltai ketvirtadienį sakė Kauno vicemeras Rimantas Mikaitis. – Ir prancūzai, ir Kauno savivaldybė nebenori mokėti tų 13 mln. litų, nors abi šalys iki šiol turėjo nemažų išlaidų įvairiems statyboms, projektavimo darbams. Lieka atviras klausimas: kas tokiu atveju prisiims riziką? O garantijų, kad kiti finansiniai šaltiniai atsiras, kol kas irgi nėra”.

R. Mikaitis teigė, jog per ketvirtadienio susitikimą prancūzai iš BBI kompanijos miesto valdžią bandė įtikinėti tvirtindami, kad turi ilgametę veiklos patirtį, plačius ryšius.

Panašu, jog minėti faktai negali vienareikšmiškai lemti Kauno valdininkų galutinio sprendimo dėl arenos projekto finansavimo.

Eltai pasiteiravus, ką miesto valdininkai mano apie tai, kad pastarojo meto susitikimai ir painios diskusijos dėl arenos Nemuno saloje statybos darbų starto visuomenei kelia vis daugiau abejonių, Kauno vicemeras R. Mikaitis atsakė: „Sunku atsakyti, kiek buvo gaištama ir vilkinama iki tol, kol buvo suformuota nauja dabartinė derybinė grupė. Yra tam tikri sprendimai, kurių negali priimti vienas žmogus, tai priklauso nuo visos miesto valdžios, todėl šie klausimai ir užtrunka. Pretenzijas dėl neskaidrumo ar vilkinimo, manau, reikėtų adresuoti praėjusios kadencijos valdžiai ir jų abejotiniems veiksmams”.

Miesto valdininkai iki birželio 21-osios nežada sėdėti nuleidę rankų: per artimiausias dvi savaites bus paruoštas aktualių klausimų paketas. Miesto valdžios atstovai iš naujo peržvelgs kai kuriuos dokumentus ir sutartis, kurias buvo sudariusi ankstesnioji derybinė grupė.

Dabartinės derybų grupės nariai neslepia, jog kai kurie ankstesnės kadencijos Kauno valdininkų sprendimai jiems pasirodė kaip ne itin palankūs dabartinei miesto valdžiai.

BBI kompanijos atstovai iš Prancūzijos iki birželio 21 d. Kaune žada surengti susitikimą su kai kurių politinių frakcijų atstovais ir jiems paaiškinti savo veiksmų priežastis.

ELTA primena, jog prancūzai „Boygues Batiment International” naują areną Nemuno saloje pasiūlė pastatyti už ne daugiau nei 200 mln. litų. Anksčiau prancūzai yra siūlę pastatyti sporto areną Kaune už 141 mln. eurų (487 mln. litų).

Praėjusį mėnesį sporto arenai Nemuno saloje buvo pasiūlyta alternatyva – vietovė šalia Kauno esančio prekybos centro „Mega”. Daugiau kaip 200 mln. litų vertės areną norėtų statyti vienas turtingiausių Lietuvoje verslininkas, „Baltic Shopping Center” vadovas Augustinas Rakauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.