Vilniaus klube – antras amerikietis?

Vilniaus „Lietuvos ryte” kitą sezoną tikriausiai rungtyniaus įžaidėjas amerikietis Hollisas Price’as, šį sezoną atstovavęs Ispanijos aukščiausiosios lygos Sevilijos „Caja San Fernando” ekipai

„Lietuvos ryto” generalinis direktorius Jonas Vainauskas vakar LŽ teigė, kad su 27 metų 186 cm ūgio 77 kg svorio įžaidėju derybos vyksta, tačiau kontraktas vakarop dar nebuvo pasirašytas. Tai galėjo būti padaryta vakar vėlai vakare. „Viskas turi paaiškėti per 24 valandas”, – teigė J.Vainauskas.

Hollisas Price’as pasižymi greičiu ir taiklia ranka. Ispanijos čempionate šį sezoną gynėjas sužaidė 34 rungtynes, vidutiniškai pelnė 10,8 taško ir atliko po 3,6 rezultatyvaus perdavimo. Tritaškius H.Price’as metė 37 proc. (49/131), dvitaškius – 41 proc. (62/151), baudas – 90 proc. (96/107) taiklumu. Amerikietis vidutiniškai atkovojo 2,2 kamuolio.

Itin sėkmingos krepšininkui buvo rungtynės namie su Vitorijos „Tau Ceramica” 2006-ųjų lapkričio 11 dieną. Gynėjas per jas pataikė 6 tritaškius iš 8, 14 baudos metimų iš 16 ir iš viso pelnė net 32 taškus. Be to, prie savo komandos pergalės rezultatu 99:90 H.Price’as prisidėjo ir 7 rezultatyviais perdavimais. Amerikietis buvo pripažintas geriausiu Ispanijos čempionato to turo žaidėju.

H.Price’as 2003 metais baigė Oklahomos universitetą JAV, tačiau NBA naujokų biržoje dėmesio nesulaukė. 2003-04 metų sezoną jis žaidė Le Mano „Sarthe” (Prancūzija) komandoje, 2004-2006 metais atstovavo Berlyno „Albai” (Vokietija). Su Oklahomos universiteto komanda įžaidėjas dalyvavo JAV studentų lygos NCAA finalo ketverto varžybose, su „Sarthe” 2004-aisiais tapo Prancūzijos čempionu. 2006 metais H.Price’as tapo Vokietijos vicečempionu ir laimėjo šios šalies taurę. 2004 ir 2005 metais jis dalyvavo Prancūzijos lygos žvaigždžių mače.

Pastaruosius 3 metus H.Price’as mėgindavo prasimušti į NBA dalyvaudamas šios lygos vasaros stovyklose (Los Andželo „Clippers” – 2004, Hiustono „Rockets” – 2005 ir 2006), tačiau siūlymų pasirašyti sutartį taip ir nesulaukė.

H.Price’as gali tapti 5-uoju užsieniečiu Vilniaus ekipoje. Galiojančias sutartis su „Lietuvos rytu” dar turi latvis Robertas Štelmaheris, australas Matthew Nielsenas, brazilas Joao Paolo Batista ir amerikietis Chuckas Eidsonas. Tiesa, pastarojo sutartyje numatyta, kad iki rugpjūčio 1 dienos jis gali sudaryti kontraktą su kuria nors NBA komanda. Jei Ch.Eidsonas iki to laiko neras darbo vietos stipriausioje pasaulio lygoje, kitą sezoną praleis Vilniuje. H.Price’ui numatytas pagrindinio įžaidėjo vaidmuo, o traumų nuolat kamuojamas R.Štelmaheris turėtų būti jo dubleris.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.