Daugiausiai per gegužės mėnesį aptiktų internetinių grėsmių susiję su finansiniais nusikaltimais

Trojanai ir reklamavimo programos sukėlė 49.8 procentus visų Panda ActiveScan per gegužės mėnesį aptiktų infekcijų. Trojanai 46.14 procentų visų atakų kaltininkai, tuo tarpu reklamavimo programos (kenksmingų kodų rūšis, sukurta reklamų rodymui) siekė 23.7 procentus.

Paskutinio mėnesio duomenys rodo, kad šiek tiek padaugėjo bot’ų (3.37%) ir šnipinėjimo programų (3.03%), kuriuos kibernetiniai sukčiai taip pat naudoja finansiniais tikslais, atakų. Panašus kiekis buvo slaptų trojanų. Jie sudarė 5.36 procentus visų infekcijų.

„Dabar kenksmingų kodų kūrėjai daugiausiai platina tokias programas, kurios gali teikti finansinės naudos. Iš esmės matome mažiau tradicinių virusų ar kirminų, kurie sudaro ne tokią didelę dalį infekcijų nei aukščiau minėtos grėsmės”, sako Panda laboratorijos technikos direktorius Luis Corrons.

Kitos kenksmingų kodų rūšys, tokios, kaip kirminai ir telefonų rinkėjai, atitinkamai sudaro 9.46 ir 3.74 procentus.

Gegužės mėnesio populiariausių grėsmių viršūnėje atsidūrė MSNPhoto.A. Tai naujas MSN Messenger’io kirminas. Tam, kad paplistų, jis bando apgaule priversti žmones save instaliuoti užsimindamas apie JAV prezidentą.

Kenksmingų kodų dešimtukas:

1. „W32/MsnPhoto.A.worm”
2. „Trj/KillAV.FW”
3. W32/Brontok.H.worm
4. JS/Downloader.NOE
5. W32/Puce.E.worm
6. Trj/Downloader.IOL
7. W32/Sdbot.ftp.worm
8. Trj/Agent.FCA
9. Trj/Dropper.UN
10. Trj/Downloader.OCJ

KillAV.FW yra trojanas, sukurtas konfidencialios informacijos vagystėms. Jis užima antrąją vietą – tą pačią poziciją, kaip ir baladdį. Brontok.H išlieka dažniausiai aptinkamu kirminu. Jis užima trečiąją vietą. Downloader.NOE Trojan išliko ketvirtoje pozicijoje.

Puce.E – kirminas, kuris plinta P2P tinklu, pakilo vienu laipteliu ir atsidūrė penktoje vietoje. Po jo seka Downloader.NZR trojanas, sukurtas, tam, kad į infekuotą sistemą būtų įtraukiami kitų rūšių kenksmingi kodai.

Sdbot.ftp – skriptas, kurį šios šeimos kirminai naudoja savęs parsisiuntimui iš FTP, nukrito į septintą vietą.

Tris paskutines vietas sąraše užima naujokai: Agent.FCA, Dropper.UN ir Downloader.OCJ trojanai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.