Bagdadas ir Ankara neigia pranešimus apie turkų įsiveržimą į Iraką

Ir Irako, ir Turkijos užsienio reikalų ministrai trečiadienį vakare paneigė pranešimus, jog Turkijos pajėgos per reidą kirto sieną, kad smogtų kurdų sukilėlių bazėms Irako šiaurėje.

Turkija savo pietrytiniame regione sutelkė daugiau pajėgų, sakė Irako užsienio reikalų ministras Hoshyaras Zebari (Hošjaras Zebaris), bet ir jis, ir Turkijos užsienio reikalų ministras Abdullah Gulas (Abdula Giulas) neigė, kad pastaruoju metu būta įsiveržimo.

Ankara įtaria, kad šiaurės Irako kurdų pareigūnai pro pirštus žiūri į separatistų kovotojų iš Kurdistano darbininkų partijos (PKK) išpuolius kertant sieną. PKK kovoja už savivaldą Pietų Turkijoje.

Pastarosiomis savaitėmis, po kurdų išpuolių Turkijoje bangos, dėl kurios ir pasklido gandai apie turkų įsiveržimą į Iraką, šio ginčo tonas sugriežtėjo.

„Tie pranešimai (apie įsiveržimą) yra klaidingi. Nebuvo jokio turkų karinio įsiveržimo į Irako teritoriją, – telefonu sakė H.Zebari. – Patikrinome tuos pranešimus su kurdų regiono valdžia ir pasieniečiais visame Turkijos pasienyje. Jie neigė, kad būtų buvęs toks įsiveržimas ar kokia nors operacija”.

Turkijoje A.Gulas tai patvirtino. Jis žurnalistams sakė: „Šiuo metu nėra jokio įsiveržimo į jokią kitą šalį. Tokio dalyko nėra. Jei būtų, jums praneštume”.

Tačiau jis perspėjo, kad Ankaros kantrybė nėra beribė.

„Niekas neturėtų pamiršti, kad mes dalyvaujame kare su teroru. Nepabijosime imtis bet kokių veiksmų, kurie bus būtini terorui sunaikinti … Šiuo atžvilgiu vyksta pasirengimas”, – sakė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.