A.Liubinskas: „Pakartoti stebuklą neleido galimybės”

Po 2008 metų Europos čempionato atrankos rungtynių, kuriose Lietuva nusileido pasaulio čempionei Italijai, vykusioje spaudos konferencijoje Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Algimantas Liubinskas apgailestavo dėl neišnaudotų galimybių ir pripažino, kad varžovai įrodė savo meistriškumą.

„Žaidžiant su pasaulio čempionais reikia išnaudoti progas ir nedaryti tam tikrų klaidų, kurios gali nulemti mačo eigą. Jei būtų šimtaprocentinę progą išnaudojęs Mindaugas Kalonas, viskas galėjo būti kiek kitaip. Apskritai, pasaulio čempionai parodė, kad yra stipresni, greitesni už mus. Buvo noras padaryti dar vieną stebuklą, bet šį kartą galimybės neleido”, – kalbėjo A.Liubinskas.

Treneris nesiryžo vertinti epizodo, kai teisėjas nusprendė, kad Tomas Danilevičius buvo neleistinai sustabdytas ne baudos aikštėleje, o už jos ribų, ir išreiškė abejones dėl pridėto laiko: „

„Nežinau dėl pražangos prieš Danilevičių, dar reiktų pažiūrėti vaizdo įrašą. Nustebino ir pridėtinio laiko traktavimas – su Gruzija pridėjo penkias minutes, o šį kartą tik dvi.”

„Italai įmušė du fantastiškus įvarčius, abu mušti kamuoliai „smigo” į tolimą vartų kampą. Kalbant apie tuos epizodus, galima pasakyti, kad gynėjai negali prašokinėti kamuolio, tai grubi taktinė klaida. Turėjome daug noro, tačiau pritrūko meistriškumo. Kartais per didelį norą išeina tik techninis brokas”, – teigė strategas.

Paklaustas, kodėl Saulius Mikoliūnas nebuvo pasirinktas į startinė sudėtį, A.Liubinskas atsakė: „Morinas su gruzinais sužaidė normaliai. Nežaidė prastai jis ir šį kartą, keitimas buvo ne dėl to. Atlikome keitimą todėl, kad vertė rungtynių rezultatas, reikėjo mesti naujas pajėgas ir kažką keisti.”

„Žinojom, kad jų trys atakuojantys žaidėjai „nardys” į nuošales, ir su tuo bandėme tvarkytis. Nebepavyko tik rungtynių pabaigoje, kai jau ėjome į puolimą ir turėjome žaisti „va bank”. Nežinau, ar jiems pavyko išpildyti savo taktinius sumanymus – jeigu taktika buvo įmušti tokius du įvarčius tai jiems gerai, mes tokios taktikos neturėjome. Manau, kad jie mus pranoko meistriškumu ir nemanau, kad taktika”, – apie Lietuvos ir Italijos rinktinių taktinių planų išpildymą sakė treneris.

Kalbėdamas apie tolimesnes rungtynes, A.Liubinskas neatmetė galimybės dar pakovoti dėl 3-4 vietų: „Dabar laukia įtempti susitikimai Škotijoje, rungtynės namuose su Ukraina. Galiu pasakyti tik tiek, kad į 1-2 vietas jau tikrai nepretenduosim. Ar aplenksim Gruziją? Svarbus bus jų rungtynės su škotais savo aikštėje – jei jiems pavyks iškovoti pergalę, tada taškų daugiau surinkti reikės ir mums”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.