Nušalintas saugumietis teigia sulaukęs pasiūlymo grįžti, bet į žemesnes pareigas

Valstybės saugumo departamento skandalo įkarštyje nuo tarnybos nušalintas pareigūnas žiniasklaidai pareiškė gavęs departamento vadovų pasiūlymą sugrįžti, tik į žemesnes pareigas.
Vilmantas Bieliauskas, nušalintas nuo tarnybos VSD daugiau nei prieš septynis mėnesius esą dėl įtarimų tekinus tarnybinę informaciją, LNK kanalui sakė sulaukęs netikėto pasiūlymo „išsispręsti savo materialinę problemą” įsidarbinus VSD žemesnėse nei anksčiau pareigose.

V.Bieliauskas, kuris, kaip teigiama, patiria materialinius sunkumus negaudamas atlyginimo, įtaria VSD klastą, siekiant jį sukompromituoti.

VSD V.Bieliausko teiginių antradienį nekomentavo.

Seimas gegužės 5 dieną ketvirtadienį priėmė VSD statuto pataisą, kuria nustatytas maksimalus pareigūnų nušalinimo nuo pareigų terminas tarnybinio tyrimo atlikimo metu – trys mėnesiai.

Trijų mėnesių nušalinimo terminas bus taikomas ir tiems saugumo pareigūnams, kurie įstatymo įsigaliojimo metu yra nušalinti.

Pataisą inicijavo konservatoriai po to, kai dalis Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narių apkaltino VSD dirbtinai vilkinant tyrimą dėl V.Bieliausko.

V.Bieliauskas nuo pareigų nušalintas pernai spalį, tačiau tarnybinis patikrinimas dėl jo veiksmų iki šiol nebaigtas.

V.Bieliauskas mano, jog jo nušalinimas susijęs su liudijimu komitetui, kuomet šis tyrė VSD veiklą, ir neigė kaltinimus esą jis „kurmis”, tekinęs slaptą informacija iš VSD.

V.Bieliauskas kreipėsi į teismą, prašydamas pripažinti negaliojančiu įsakymą nušalinti jį nuo pareigų bei priteisti darbo užmokestį už priverstinę pravaikštą, tačiau Vilniaus apygardos administracinis teismas vasario pradžioje nusprendė, jog nuo tarnybos jis buvo nušalintas pagrįstai.

Pernai V.Bieliauskas liudijo Seimo laikinajai komisijai, tyrusiai VSD veiklą. Žiniasklaidoje V.Bieliauskas buvo įvardytas kaip vienas vadinamųjų „kurmių”, kurie esą be vadovybės sankcijos teikė tarnybinę informaciją kai kuriems politikams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.