„Finland Post” tapo „Itella” ir keičia antrinių įmonių Lietuvoje vardus

Nuo 2007 m. birželio 1 d. „Finland Post Corporation” (Suomija) pakeitė pavadinimą į „Itella Corporation”. Visose devyniose Europos šalyse veikiančios „Itella” grupės įmonės nuo šiol veiks vieningais pavadinimais ir prekiniais ženklais. Lietuvos logistikos bendrovė UAB „Combifragt Lietuva”, kurią 2005 m. rudenį įsigijo „Itella” grupė, tampa UAB „Itella Logistics”. Informacijos logistikos paslaugų rinkos lyderė Lietuvoje UAB „Itella” nuo šiol vadinsis UAB „Itella Information”.

„Finland Post Corporation” pavadinimas keičiamas dėl to, kad per pastaruosius metus Suomijos paštas „Finland Post” iš pašto paslaugų bendrovės tapo universalia informacijos paslaugų ir gaminių bei atsargų srautų valdymo kompanija. Pavadinimo keitimas susijęs ir su didėjančia „Finland Post Corporation” verslo globalizacija. Grupė vykdo veiklą jau devyniose Šiaurės Europos ir Baltijos regiono šalyse – Suomijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Danijoje, Vokietijoje, Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Rusijoje.

Per 2006 metus „Itella” grupės pardavimai išaugo 15 proc. iki 1,55 mlrd. eurų. Pardavimai už Suomijos ribų sudaro 25 proc. bendros grupės apyvartos. Praėjusių metų pabaigoje „Itella” grupėje dirbo 25 tūkst. darbuotojų, grupė aptarnavo 250 tūkst. verslo klientų ir 2,4 mln. privačių vartotojų.

„Nuo šiol įsiliejame į didelę logistikos kompanijų „Itella Logistics” grupę, veikiančią Šiaurės šalyse, Baltijos regione ir Rusijoje. Kartu plečiasi mūsų siūlomų logistikos sprendimų spektras, be to, išlaikomas ir stiprinamas vietinių darbuotojų vykdomas klientų aptarnavimas. Nuo šiol mūsų klientai bendradarbiaus su tarptautinėje erdvėje pripažintu logistikos paslaugų ekspertu – „Itella Logistics”, – pažymėjo UAB „Itella Logistics” generalinis direktorius Soren Grubbe.

UAB „Itella Information” generalinis direktorius Giedrius Nomeika priminė, kad bendrovės pavadinimas keičiamas jau antrą kartą. 2004 m. Suomijos paštui įsigijus švedų kapitalo bendrovę UAB „Nacionalinis atsiskaitymų centras”, netrukus buvo pakeistas bendrovės pavadinimas į UAB „Itella”. Praėjus daugiau nei 2 metams vėl keičiamas bendrovės pavadinimas į UAB „Itella Information”, kuris labiau atspindi bendrovės specializaciją.

„Lietuvoje veikiame nuo 1998 m., esame skaitmeninio spausdinimo paslaugų lyderė ir vienintelė bendrovė, teikianti integruotus sprendimus – paruošiame ir pateikiame užsakovo informaciją tiek paprastu, tiek elektroniniu būdu. Dirbame tik su verslo įmonėmis, turime sukaupę didelę patirtį sąskaitų ir atsiskaitymų proceso valdyme, todėl ir toliau specializuosimės šioje srityje, teiksime naujas paslaugas, atsižvelgę į klientų poreikius „, – pabrėžė UAB „Itella Information” generalinis direktorius Giedrius Nomeika.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.