Keturi klaipėdiečiai erzino varžovus

Sekmadienį Latvijos sostinėje Rygoje vyko didelės tarptautinės vienadienės dviračių lenktynės „Rigas Grand Prix”, kuriose jėgas išbandė Klaipėdos profesionalų dviratininkų „Klaipeda-Splendid” komanda ir Lietuvos nacionalinė rinktinė.

Iš viso prie starto linijos 90 dviratininkų iš aštuonių valstybių: Latvijos, Lietuvos, Estijos, Suomijos, Slovakijos, Lenkijos, Belgijos ir Rusijos, keturių profesionalų komandų: „MapaMap-BantProfi” (Lenkija), „Rietumu banka–Riga” (Latvija), „Jartazi Promo Fashion” (Belgija) ir „Klaipeda-Splendid”.

„Klaipeda-Splendid” ekipai atstovavo Gediminas Bagdonas, Aidis Kruopis, Marius Bernatonis, Algirdas Mockus, Egidijus Juodvalkis ir Mantas Mikužis.

178 km lenktynės prasidėjo klaipėdiečių akibrokštu visiems varžovams. Keturi pirmieji dviratininkai po starto šūvio taip trūktelėjo pirmyn, jog apie 30 Latvijos ir kitų šalių dviratininkų, keisdami vieni kitus, suplukę vijosi. Specialistai klausė vienas kito, ar ilgai keturi lietuviai taip trauks. O jie, nepaisydami nieko, didino skirtumą. Vienu metu klaipėdiečių ketvertukas buvo atitrūkęs net 1 min. 15 sek.

Įpusėjus distancijai bėgliai buvo pavyti. į priekį išsiveržė mažiau jėgų išeikvoję dviratininkai. Naujųjų lyderių grupėje buvę trys latviai ir estas sugebėjo atitrūkti dar didesniu laiko skirtumu – 2 min. 40 sek.

Pagrindinę grupę vedęs A.Kruopis sugebėjo priartėti prie lyderių iki 11 sekundžių, tačiau čia pat buvo finišo juosta.

Nugalėjo Latvijos rinktinės narys Gatis Smukulis – 3 val. 59 min. 59 sek. Toks pat laikas ir pas antrąją vietą užėmusio Aleksejaus Saramotino „Rietumu banka–Riga” (Latvija).

Trečiąją vietą užėmė estas Tanelis Kangertas (atsiliko 5 sek.). A.Kruopis (atsiliko 14 sek.).

Kiti „Klaipeda-Splendid” dviratininkai irgi finišavo pagrindinėje grupėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.