A.Mišeikis – trečias tarp Europos profesionalų

Klaipėdietis Arvydas Mišeikis Rusijoje savo įspūdingais raumenimis sužavėjo dailių kūno linijų vertintojus ir specialistus. Jakaterinburge vykusiame profesionalų Europos fitneso čempionate 41-erių metų atletas tarp dvylikos šalių atstovų lengvojo fitneso kategorijoje iškovojo trečiąją vietą.

Įdomu pastebėti, jog šįkart čempionate varžėsi sportininkai net iš tolimųjų šalių – Irako, Irano, Pakistano ir Izraelio.

Šokinėjo iš laimės

„Varžybų lygis – labai aukštas. Sportininkų kūno proporcijos ir pasiruošimas gerokai skyrėsi nuo Klaipėdoje vykusio Europos mėgėjų čempionato. Tiesą pasakius, pirmą kartą gyvai prieš savo akis mačiau tokius galingus atletus. Įspūdis – nenusakomas”, – dienraščiui pirmaisiais savo įspūdžiais dalijosi prieš tris savaites tarp senojo žemyno mėgėjų sau lygių neturėjęs, o šįkart tarp profesionalų prizininku tapęs A.Mišeikis.

Klaipėdietis prisipažino, kad Rusijoje išvydęs savo konkurentus, manė, kad geriausiu atveju pateks tik į geriausiųjų penketuką, o apie prizinę vietą net nesvajojo. „Tiesiog buvau per daug nuvertinęs save. O kai sužinojau, kad tapau prizininku, šokinėjau iš laimės”, – neslėpdamas geros nuotaikos pasakojo atletas.

Stebuklinga žmonos dieta

A.Mišeikis neslėpė, kad jį kilnoti štangas pastūmėjo vyresnysis brolis ir nuolat laikraščiuose bei žurnaluose akį patraukdavusios Arnoldo Švarcnegerio nuotraukos.

„Visi tuo metu mano bendraamžiai norėjo būti panašūs į „Švarcą”. Nors aktyviai sportavau nuo 20 metų, tačiau varžybose dalyvauju tik trečius metus. Ant scenos pirmą kartą užkopiau tik priartėjęs keturiasdešimtmetį. Reikia senatvėje kažkaip išreikšt ir atkreipt dėmesį į save”, – juokaudamas sakė pašnekovas.

Anot atleto, tai patys sėkmingiausi metai jo sportinėje karjeroje.

„Mano žmona dietologė ir pagaliau per daugelį metų eksperimentuodama išrado mano organizmui tinkančią dietą. Mano žmona – ir trenerė, ir kritikė, ir patarėja, ir guodėja. Viskas viename. 80 procentų nuopelno turėtų atitekti būtent jai”, – savo mylimam žmogui išreikšdamas pagarbą sakė A.Mišeikis.

„Išspausta” šypsena

Galingo stoto vyras pripažino, kad fitnesas tik iš pirmo žvilgsnio atrodo patraukliai, o iš tiesų, norint pasiekti akivaizdesnių rezultatų, reikia turėti neapsakomos kantrybės, ištvermės ir valios.

„Kelias savaites prieš varžybas reikia ypač griežtai derinti mitybą – negalima vartoti cukraus, druskos ir įvairių panašių energijos suteikiančių maisto produktų. Pavyzdžiui, prieš varžybas buvo mano dukters gimtadienis. Visi šveitė visokius gardžiausius patiekalus, vartojo alkoholį, o aš buvau priverstas valgyti tik savo specialų – dietinį – maistą. Ir taip per šventes būna nuolat. Kiti nesupranta ir tiesiog žiūri kaip į kokį „beprotį”, bet tokia jau mūsų sporto specifika.

Prieš varžybas treniruočių krūviai kasdien didėja, o tuo metu jausdamas maisto trūkumą organizmas silpsta. Tiesiog alinantis pasiruošimas. Dažnai svaigsta galva, nuotaika būna prasta ir panašiai. Per varžybas atletai ant scenos šypsosi, bet atvirai galiu pasakyti, kad ta šypsena būna „išspausta” tik per ašaras”, – teigė A.Mišeikis.

Dalyvaus pasaulio čempionate

Įspūdingų kūno linijų atstovas sakė, kad savo kūno kol kas dar nelaiko idealiu. „Nors per metus esu padaręs didžiulę pažangą, tačiau trūkumų matau dar daug”.

Jis atskleidė, kad vasarą stengiasi nedėvėti aptemptų marškinėlių, kad neatkreiptų pašalinio dėmesio. „Stengiuosi rengtis kuo paprasčiau. Nepatinka, kai gatvėje į mane žiūri. Vienintelė vieta kur mėgstu pasirodyti – tai scena. Patinka varžybose išreikšti save”, – prisipažino klaipėdietis.

A.Mišeikiui vasara – bus ne poilsio, o aktyvaus pasiruošimo varžyboms metas. Rudenį – lapkričio 12 dieną – Vilniuje jis dalyvaus pasaulio fitneso čempionate. „Dabar mano pagrindinis tikslas – nustebinti pasaulį”, – ryžtingai kalbėjo atletas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "A.Mišeikis – trečias tarp Europos profesionalų"

  1. TADAS

    MLDC, pavizdys jaunimeliuj! 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.