Pabrango techninė apžiūra

Kaip ir buvo anksčiau planuota, pabrango techninė apžiūra.

Lengviesiems automobiliams nuo šiol atlikti pirminę techninę apžiūrą kainuoja 42 litus – 8 litais brangiau.

L1 ir L3 klasės mopedų ir motociklų pirminė techninė apžiūra kainuos 17 litų, o L2, L4, L5 ir L7 klasės mopedų ir motociklų apžiūra kainuos 21 litą. Anksčiau šie įkainiai atitinkamai siekė 14 ir 17 litų.

Dujų įrangą patikrinti kainuos nebe 28, o 31 litą.

Techninė apžiūra keletu litų pabrango visų klasių transporto priemonėms. Pakelti įkainius už techninę apžiūrą planuota dar žiemą.

Techninės apžiūros įmonių asociacijos „Transeksta” viceprezidentas Gintautas Šlėderis aiškino, kad techninės apžiūros kaina jau nekilo ketverius metus ir yra mažiausia Europos Sąjungoje.

Pabranginus techninę apžiūrą ketinama atnaujinti įrangą, kuri yra nekeista dešimt metų. Teigiama, kad apie 80 procentų techninės apžiūros centrų įrangos yra susidėvėjusi.

Atsiras ir technikos naujovių. Įdiegus kompiuterinę įrangą be žmogaus įsikišimo bus galima fiksuoti stabdžių stendo ar dūmų analizatoriaus duomenis.

Kitus gedimus ir toliau tyrinės žmogus, bet pastabas jau žymės ne į popierinį blanką, o kompiuterinėje programoje.

Atsiras galimybė patikrinti visą elektroninę automobilio aparatūrą. Iki šiol to nebuvo įmanoma padaryti. Kompiuteris parodys, ar yra oro pagalvės, ar veikia ABS.

Atnaujinti visą Lietuvos techninės apžiūros centrų įrangą ketinama per trejus metus ir investuoti apie 30 milijonų litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.