Keisti darbuotoją – brangu

Adaptuoti darbuotojų nesistengiančias įmones vidutiniškai 37 proc. darbuotojų palieka ir dėl pagalbos prisitaikyti stokos, parodė darbuotojų lojalumo ugdymo paslaugų bendrovės „Vaičiulis Human Resources Consulting” apklausa.

Pasak įmonės, didžiausia darbuotojų kaita dėl adaptavimo trūkumo gali pasiekti 81 proc., o aktyviai taikant adaptavimo programas ją galima sumažinti vidutiniškai iki 7 procentų.

„Paplitusi nuomonė, kad kaitą gali sustabdyti tik didesni atlyginimai, tačiau taikant nematerialines darbuotojų skatinimo priemones, jų motyvacija ir lojalumas tampa bene dvigubai didesnis nei skatinant vien materialiai”, – ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė „Vaičiulis Human Resources Consulting” direktorius Aidas Vaičiulis.

Pasak jo, adaptavimas sukuria ilgalaikį darbuotojų lojalumą, o jei galiausiai jie ir palieka įmonę, vėliau rekomenduoja ją kitiems bei taip gerina bendrovės reputaciją.

„Įmonė dažnai neįvertina ir darbuotojų keitimo kaštų. Pakeisti tarnautoją kainuoja iki 25 proc., o vadovą – net iki 88 proc. metinio atitinkamos pozicijos atlyginimo”, – kalbėjo A.Vaičiulis.

„Didžiausios įtakos papildomos skatinimo priemonės ir turi aukščiausius atlyginimus gaunantiems ir „galvų medžiotojų” ieškomiems žmonėms”, – pridūrė jis.

Nepadedami prisitaikyti, darbo vietą labiau nei kitų sektorių atstovai taip pat linkę keisti prekybininkai, mažų įmonių atstovai, vidutinio amžiaus ir labiau išsilavinę žmonės.

Mažiausiai adaptavimui jautrūs paslaugų sektoriaus darbuotojai, jaunesni nei 30-ies metų, žemesnio išsilavinimo žmonės.

Apklausa atlikta apklausus 200 Lietuvos darbdavių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.