Nuotaikingiausia vaistininkė dirba Klaipėdoje

Po du mėnesius trukusių metų vaistininkų rinkimų praėjusią savaitę Vilniaus rotušėje paskelbti laimėtojai. Paauksuota bronzos skulptūra, vaizduojanti farmacijos ženklą – taurę apsivijusią gyvatę, parvežta ir į uostamiestį.

Ji atiteko vaistinės „Camelia” vaistininkei Olgai Kirpičenko, laimėjusiai 2-ąją nuotaikingiausio vaistininko nominacijos vietą.

Vaistinėje „Camelia” dirbanti 26 metų vaistininkė „Vakarų ekspresui” prisipažino farmacija „kliedėjusi” nuo vaikystės.

„Trejų metukų tėvų paprašiau mikroskopo, nes labai traukė mikropasaulis. Būdama penkerių pareiškiau, kad mokėsiu graikų ir lotynų kalbas. Ir visada norėjau padėti žmogui. O farmacija tam duoda daug galimybių”, – pasakojo mergina.

Kokios savybės būtinos vaistininkui? „Pirmiausia – nelikti abejingam. Toliau – kantrybė, noras padėti žmonėms. Ne visada žmogui reikia vaisto. Kartais užtenka pasikalbėti ir jis išeina laimingas, nebereikia antidepresantų”, – mano nuotaikingoji vaistininkė.

Savo svajonių darbą dirbanti O. Kirpičenko pripažįsta, jog būna ir sunkių akimirkų, nes vaistininkui kartais tenka pabūti ir gydytoju, ir nuodėmklausiu, ir psichologu.

15 tūkst. rinkimuose dalyvavusių Lietuvos gyventojų balsavo ne tik už nuotaikingiausius, bet ir mylimiausius bei rūpestingiausius vaistininkus. Balsadėžės stovėjo net 66 uostamiesčio vaistinėse.

Be šių nominacijų laimėtojų, buvo paskelbti ir vyriausias bei ištikimiausias (ilgiausiai vienoje vaistinėje pradirbęs) vaistininkas.

UAB „AZ communications” projektų vadovės Ramintos Rimkienės pateiktais duoemnimis, iš 1080 rinkimuose dalyvavusių vaistinių vyriausia vaistininkė – 83 m. Julijona Bružienė (gim. 1924) – dirba „Naujosios vaistinės” filiale Žemaičių Kalvarijoje. Viena vyriausių Lietuvos vaistininkių, gimusi 1932 metais, gyvena Klaipėdoje – Regina Sereikienė.

Visų nominacijų I-III vietų nugalėtojams įteiktos menininko Vytenio Antanavičiaus sukurtos simbolinės paauksuotos bronzos skulptūros, vaizduojančios farmacijos ženklą – gyvatę, apsivijusią taurę.

Rinkdami metų vaistininkus klientai akcentavo ne tik įprastus šiai profesijai bruožus, bet ir visiškai netikėtas savybes. Greta įsiklausymo, atjautos, kantrumo, noro visapusiškai padėti, nuoširdumo, geros nuotaikos ir šypsenos buvo minimos ir tokios savybės kaip humoro jausmas, darbštumas, grožis.

Rinkimai „Mūsų metų vaistininkai 2007”, kuriais siekiama atkreipti didesnį visuomenės dėmesį į vaistininkų darbo svarbą, vyko visoje Lietuvoje kovo 5 – gegužės 6 dienomis. Juose dalyvavo apie 80 proc. visos Lietuvos vaistinių. Rinkimus organizavo Kauno medicinos universitetas ir kompanija „Gedeon Richter Ltd.”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.