Užsisakyti viešbutį vasarai gali būti vis sunkiau

Nuo šių metų pradžios prasidėjęs viešbučių rezervavimas vasaros sezonui įgauna pagreitį – kai kuriose pajūrio apgyvendinimo įstaigose laisvų vietų likę vos viena kita.

Pasak viešbučio „Reval Inn” registratūros vadybininkės Irenos Kabanovos, nuo gegužės apsistoja vis daugiau klientų: lankėsi vokiečių, italų, prancūzų turistų grupės, o štai lenkai, estai mėgsta keliauti pavieniui.

Intensyviai kambariai rezervuojami ir vasaros mėnesiams. Paklausiausia – paskutinė liepos savaitė, kai vyksta Jūros šventė. Viešbučio „Reval Inn” atstovė minėjo, kad kai kurie vokiečiai į Klaipėdą atvyksta kelintus metus paeiliui būtent dėl šio renginio.

Anot I. Kabanovos, 168 vietų viešbutyje liepos mėnesiui jau rezervuota 90 proc. kambarių ir vos 20 proc. mažiau – rugpjūčiui.

Pilies gatvėje įsikūrusio viešbučio „Astra” vyriausioji administratorė Birutė Kataržytė patvirtino, kad didžiausias užimtumas šiuo metu taip pat yra liepos ir rugpjūčio mėnesiams.

Anot jos, kasmet viešbutyje sulaukiama vis skirtingų šalių turistų srautų, tad sunku pasakyti, kurios tautybės piliečiai dažniausiai pas juos apsistoja.

Viešbučio „Vėtra” direktoriaus pavaduotoja Dalia Malelienė taip pat pastebi, kad per vasarą vykstančias šventes klientų prisipildo visos uostamiesčio apgyvendinimo įstaigos.

Nors pietinėje miesto dalyje įsikūręs viešbutis gyvena ne iš poilsiautojų, D. Malelienė sakė, kad apie 12 nuolatinių klientų kasmet pas juo grįžta būtent atostogauti.

Anot „Vėtros” atstovės, kuo anksčiau rezervuojamas kambarys, tuo klientas labiau sutaupo, nes viešbutis stengiasi taikyti lanksčią kainų politiką, priklausomai nuo užimtumo ir kliento lojalumo.

Viešbučio „Klaipėda” administratorė Viktorija Martinavičiūtė pastebi, kad anksčiau itin populiarių vokiečių grupes, vadintas turistais Nr. 1, keičia kitų šalių atstovai. Dabar dominuoja norvegai, švedai, anglai.

Palangos turizmo informacijos centro direktorė Alla Valužienė primena, kad dabar pats laikas suskubti rezervuoti kambarius, nes kai kuriuose kurorto apgyvendinimo įstaigose vasaros sezonui jau nebėra laisvų vietų.

Direktorė pastebi, kad lietuviai vis dar linkę nakvynės klausimą palikti paskutinei dienai arba rinktis privatų sektorių.

Nidos apgyvendinimo įstaigose taip pat daugelis vietų jau rezervuota. Viešbutyje „Jelita” laisvų vietų birželiui ir liepai jau nėra. Poilsio namų „Linėja” administratorė Erika Kaminskaitė minėjo, kad kambariai intensyviai užsakomi ne tik likusioms laisvoms vietoms vasarą, o ir rugsėjo mėnesiui.

Beje, nakvynę viešbučiuose renkasi ne tik užsieniečiai, bet ir lietuviai. Nacionalinės viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė pastebi, kad lietuvių įpročiai po truputį keičiasi ir jie vis dažniau, užuot apsistoję pas gimines, renkasi nakvynę viešbutyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.