Patikrintos politinės kampanijos dalyvių finansinės ataskaitos

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija baigė tikrinti 2007 m. Lietuvos Respublikos savivaldybių tarybų rinkimų politinės kampanijos finansavimo ataskaitas ir pateikė savo išvadą Vyriausiajai rinkimų komisijai.

Patikrintos 266 savarankiškų politinės kampanijos dalyvių ataskaitos, 70 proc. jų – be pažeidimų. Dažniausiai politinės kampanijos dalyviai darė ataskaitų, žiniaraščių ir aukų lapų pildymo klaidas. Taip pat pasitaikė tokie pažeidimai, kaip aukų priėmimas iš neleistinų aukotojų bei atsiskaitymai grynaisiais pinigais.

„Stambių pažeidimų finansinėse ataskaitose nenustatyta, o palyginti su ankstesnėmis rinkiminėmis kampanijomis, pastebimai sumažėjo atsiskaitymų grynaisiais pinigais. Tačiau nemaža dalis ataskaitų buvo pildytos nepakankamai atidžiai”, – pastebi Vilniaus AVMI viršininko pavaduotoja R. Savickienė.

Politinės kampanijos dalyviams, padariusiems pažeidimus, bus pritaikyta administracinė atsakomybė. Administracinių teisės pažeidimų kodeksas už politinių kampanijų finansavimo tvarkos pažeidimus numato baudas nuo 100 iki 20 000 litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.