Nuo liepos keičiamas „Mažeikių naftos” vadovas

„Mažeikių naftos” generalinio direktoriaus pareigas nuo liepos 1 d. palieka amerikietis Polas Nelsonas Inglišas (Paul Nelson English). Apie tai spaudos konferencijoje Varšuvoje pirmadienį pranešė „PKN Orlen” valdybos pirmininkas Piotras Kovnackis.

Vienas iš galimų kandidatų į šį postą – buvęs „PKN Orlen” valdomos „Unipetrol” laikinasis valdybos pirmininkas Marekas Mročkovskis (Marek Mroczkowski).

P. Inglišas vadovauti „Mažeikių naftai” pradėjo 2002 m. gruodį. Anksčiau jis dirbo koncerne „Coastal”, susijungusiame su JAV energetikos milžinu „El Paso”, ir vadovavo „El Paso Coastal Corp.” naftos perdirbimo gamyklai Aruboje (Nyderlandų Karalystės Antilų salos), taip pat užėmė naftos perdirbimo ir chemijos padalinio viceprezidento pareigas.

Dėl pernai spalį „Mažeikių naftoje” kilusio gaisro P. Inglišas atsidūrė prokurorų taikiklyje – jis kartu su pavaduotoju Bartonu Li Luku (Barton Lee Luck) buvo įtariamas tarnybos pareigų neatlikimu. Iš Lietuvos šie du užsienio asmenys galėjo išvykti tik gavę prokurorų leidimą.

„PKN Orlen” į valdomą „Mažeikių naftą” žada milijardines investicijas ir tikina, kad jau šių metų pabaigoje bendrovė dirbs pelningai. Be to, numatyta tiesti produktotiekį iš Mažeikių į Klaipėdą, į įmonę investuoti 1 mlrd. JAV dolerių ir naujai pastatyti ar nupirkti 200 degalinių.

„PKN Orlen” gamykloje Plocke praėjusį penktadienį viešėjęs Lietuvos premjeras Gediminas Kirkilas sakė, kad lenkai per daug vilčių dėl naftos tiekimo atnaujinimo naftotiekiu „Družba” nesitiki ir yra nusiteikę žaliavos atsivežti jūra bei stiprinti Būtingės terminalą, didinti jo talpyklas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.