Pasaulio konkūrų taurės etapą Vilniuje laimėjo estas

Sekmadienį Vilniuje, Vingio parke vykusių Tarptautinės žirgų sporto federacijos (FEI) pasaulio konkūrų taurės Vidurio Europos lygos etapo atrankos rungties varžybų nugalėtoju tapo estas Hanno Ellermann su žirgu Poncorde.
Jis ir antrąją vietą užėmusi Lenkijos raitelė Marlena Krasnik su iš Lietuvos kilusiu žirgu Corde Star negavo nė vieno baudos taško. Trečiąją vietą užėmė dar vienas estų raitelis Tiil Kivisild su žirgu Lara II.

Aukščiausią prizinę vietą iš Lietuvos sportininkų iškovojo raitelis Andrius Petrovas su žirgu Lector – šis duetas liko ketvirtas. Turnyras A.Petrovui buvo itin sėkmingas – per pirmąsias dvi varžybų dienas jis iškovojo dvi pergales ir vieną kartą vos 0,05 sekundės atsiliko nuo pirmosios vietos laimėtojo esto Rein Pill su žirgu Ritual ir užėmė antrąją vietą.

Finalinėje rungtyje Lietuvos sportininkas Rimas Rimkus su Hercogovina užėmė aštuntąją, o Kostas Gaigalas su Cisco – devintąją vietą, apmaudžiai suklydęs, įveikdamas paskutinę maršruto kliūtį.

Sekmadienį vykusiame jaunų žirgų finale pirmąją vietą iškovojo estų raitelis R.Pill su žirgu Big Boy. Antrąją vietą užėmė estas Heiki Vatsel su žirgu Fee, o lietuvių raitelis Irmantas Grikienis su žirgu Quebo liko trečias. Konkūre žirgams, nedalyvaujantiems finalinėje Didžiojo prizo rungtyje, triumfavo estas Hanno Ellermann – jis su žirgu Larisa XI užėmė pirmąją vietą šiame konkūre, o su žirgu Amber van Spieveld – antrąją vietą. Trečioji vieta atiteko jo tautiečiui Heiki Vatsel su žirgu Amerante.

Estai neabejotinai buvo Vilniuje tris dienas vykusių konkūrų favoritai. Jų komanda iškovojo pergalę ir komandiniame konkūre. Lietuvių komanda „Paukščiai”, kurią sudarė Zigmantas Šarka, Kostas Gaigalas, Benas Gutkauskas ir Andrius Petrovas, liko antra. Trečiąją vietą užėmė Lenkijos raitelių komanda. Ketvirtąją vietą, surinkusios vienodai baudos taškų, pasidalino Latvijos raitelių komanda ir lietuvių „Baltijos hipodromų” komanda.

Turnyras Vilniuje – ištisus metus trunkančio Pasaulio Taurės maratono, kuris driekiasi nuo Meksikos iki Naujosios Zelandijos, dalis. Šešiolikoje Pasaulio Taurės lygų varžosi geriausi konkūrų meistrai iš atokiausių pasaulio kampelių. Atskirų lygų kvalifikacinėse varžybose sportininkai varžosi dėl taškų, kurių dėka įgyja teisę dalyvauti lygos finale. Geriausi lygos raiteliai iškovos kelialapį į lemiamą kovą dėl Pasaulio Taurės karūnos didžiajame finale, kuris vyks kitų metų pavasarį Geteborge (Švedija). Čia varžysis 40 stipriausių pasaulio raitelių.

Lietuva kartu su keturiolika kitų šalių priklauso Vidurio Europos lygai. Šiemet pirmąkart ši lyga padalinta į Šiaurės ir Pietų pogrupius. Drauge su Latvija, Estija, Rusija, Lenkija ir Baltarusija Lietuva sudaro Šiaurės pogrupį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.