„Nordea Bank Lietuva” gyventojams paskolino milijardą litų

Šiaurės ir Baltijos šalių finansų grupės „Nordea” padalinio Lietuvoje „Nordea Bank Lietuva” paskolų portfelis fiziniams asmenims viršijo milijardą litų. Vien per penkis šių metų mėnesius paskolų portfelis fiziniams asmenims išaugo daugiau nei ketvirtadaliu.

„Nordea” visuomet išsiskyrė geromis skolinimo sąlygomis. Be to, galime didžiuotis tuo, kad mūsų paskolų portfelis yra itin geros kokybės. Tai rodo ir banko klientų sugebėjimą tinkamai įvertinti savo galimybes bei perspektyvas ir banko darbuotojų profesionalumą. „Nordea” niekuomet neskatino rizikingo kreditavimo. Kita vertus, kol kas skolinimosi apimtys Lietuvoje nėra pasiekusios kaimyninių šalių bei ES valstybių lygio, todėl manome, kad gyventojų paskolų portfelis ir toliau gana sparčiai pilnės”, – sakė „Nordea Bank Lietuva” mažmeninės bankininkystės vadovas Jaunius Marinskas.

Per pirmuosius tris šių metų mėnesius „Nordea Bank Lietuva” uždirbo 6,624 mln. litų pelno. Banko turtas, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, padidėjo 62,7 proc. ir siekė 3,653 mlrd. litų. Šiemet bankas jau atidarė tris naujus poskyrius Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, o per keturis šių metų mėnesius banko privačių klientų skaičius padidėjo 44 proc. ir gegužės 1 dieną siekė 57,89 tūkst.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.