Pažintinis takas jau laukia lankytojų

Pajūrio regioniniame parke pernai pradėtas įrenginėti Nemirsetos botaninis pažintinis takas jau laukia lankytojų.

Vieni pirmųjų jį apžiūrėjo užsieniečiai.

Pajūrio regioninio parko vyriausiasis ekologas Erlandas Paplauskis sakė, kad šis lentelėmis grįstas apie 1,7 kilometro ilgio takas skirtas visiems, besidomintiems gamta.

Vaikščiodami taku žmonės gali paskaitinėti informacines lenteles, kuriose glaustai pateikta įdomiausia informacija apie ypatingesnius augalus, augančius baltosiose, pilkosiose ir mišku apaugusiose kopose.

E.Paplauskis žadėjo, kad lentelių informacija bus pildoma, nes parke aptinkama vis naujų iki šiol nepastebėtų augalų.

Ekologas sakė, kad pažintinis takas labiausiai orientuotas į mūsų šalies gamtos mylėtojus. Todėl ir informacija stenduose pateikiama tik lietuviškai. Tačiau šiuo taku domisi ir užsieniečiai, ypač vokiečiai, švedai. Jiems ekskursijas anglų kalba vedė pats E.Paplauskis.

Pajūrio regioninis parkas užmezgė ryšius su Klaipėdos apskrities gidų gildija. Šiuo metu gidai supažindinami su pažintiniu taku, taigi ilgainiui į pajūrį atvažiavusių turistų maršrutai galės pasipildyti ir įdomiais gamtiniais objektais.

Ekskursijos pažintinu taku organizuojamos ir lietuviams. Jas iš anksto galima užsisakyti pajūrio regioniniame parke arba Palangos turizmo ir informacijos centre.

Čia pat yra ir lankstinukų apie tai, ką Pajūrio regioniniame parke galima pamatyti, ir po jį pasivaikščioti savarankiškai.

„Kas domisi gamta, parku tikrai nenusivils. Dabar čia galima pamatyti orchidėjų, rugiaveidžių, tamsialapių skiautalūpių, įtrauktų į Lietuvos raudonąją knygą ir gausiai augančių tik pas mus”, – pasakojo E.Paplauskis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.