Pramogos ant bangų

Į Klaipėdos vandenis atplukdytas gražuolis laivas romantišku meilės deivės vardu „Venus S”, dovanoja šimtus galimybių iš naujo patirti, kaip smagu gyventi šalia marių ir jūros.

Tik įsivaizduokite, koks smagumas: viršutiniame laivo denyje, po kojomis palengva teliūskuojant bangoms, po žvaigždėtu dangumi, skambant audringiems muzikos ritmams, žybčiojant šviesoms, šokti salsą. Arba kaip būtų gera ramią saulėtą popietę išsitiesti šezlonge ir mėgautis saulės spinduliais, šampanu ir bendravimu su simpatiškais bendrakeleiviais.

O jei tokiame laive surengtumėte draugų vakarėlį? Gėrimai, užkandžiai, mėgstamas didžėjus ir besikeičiantys pakrančių vaizdai… Mmm, fantastika! Pramogų scenarijų laive – daugybė. Puikų, prabangų laivą klaipėdiečiai jau turi, dabar reikia gerų idėjų, pinigų ir noro linksmintis, švęsti bei mėgautis gyvenimu.

Susidomėjimas – milžiniškas

Laivo „Venus S” savininkas Rolandas Kerpys dienraščiui „Klaipėda” sakė, kad susidomėjimas galimybe pramogauti laive – milžiniškas.

„Jei šiandien priimtume visus užsakymus, iki pat rugsėjo laivas kasdien plaukiotų ir mariose, ir jūroje. Tačiau labai preciziškai tvarkome visus būtinus popierius, šiek tiek keičiame laivo interjerą. Jau po savaitės, vėliausiai – po dviejų, ko gero, galėsime plaukti ir į Palangą, – šypsojosi R.Kerpys. – O daugelio noras savo kailiu patirti plaukimo laivu malonumą, rodo, kad mūsų sumanymas įkurti „Pramogų flotilę”, reikalingas klaipėdiečiams”.

R.Kerpys su bendraminčiais ateityje ketina įsigyti ir į Lietuvą parplukdyti dar bent porą prabangių, pramogoms skirtų laivų.

Malonumas pažinti

„Apie šį laivą girdime tik gerus atsiliepimus. Dar neišgirdau nė vieno komentaro, kad kas nors negerai ar nesmagu. Renkame idėjas, kaip laivą išnaudoti pramogoms, turime įvairiausių sumanymų, – pasakojo jis. – Galvojame ir apie tai, kad laive galės vykti kalėdiniai kompanijų vakarėliai, specialiai parengtos istorinės ekskursijos. Mūsų uoste kadaise net piratai įnirtinguose mūšiuose kovėsi. Mariose, jūroje prie miesto vyko tiek daug įdomių dalykų, apie kuriuos istorikai žino, tačiau nežino labai daug paprastų klaipėdiečių. Pasistengsime malonumą plaukti suderinti su malonumu pažinti,” – planais dalijosi R.Kerpys.

„Venus S” gali plaukti esant 4-5 balų bangavimui, 12 jūrmylių atstumu nuo kranto, ilgą atstumą. Laivo ilgis – 28,5 m, plotis – 7,5 metro, grimzlė – 1,6 – 1,8 m. Pramogauti ištaigingame trijų denių laive vienu metu gali pora šimtų žmonių.

Rengs trumpas iškylas

Kai žiniasklaida paskelbė, kad laivo nuoma vienai valandai kainuos nuo 700 iki 1200 litų, daugelis vidutines pajamas gaunančių klaipėdiečių, atsiduso, kad šis malonumas bus prieinamas tik turtuoliams. Tačiau R.Kerpys patikino, jog galimybių laive pramogauti su draugais ir šeima, ateityje turės kone kiekvienas.

„Svajojame, kad žmogus, bent kartą įžengęs į šio laivo denį pasakytų, jog norės čia sugrįžti. Dar skaičiuojame komandos išlaikymo kaštus, kuro išlaidas, skaičiuojame, kiek investicijų į laivą prireiks, kad jis taptų toks, kokį jį norime matyti, todėl iškylų laivu kaina nėra visai tiksli. Be to, ketiname rengti trumpas iškylas visiems klaipėdiečiams, – žadėjo laivo savininkas. – Juk daugeliui būtų smagu tokiu gražuoliu nuplaukti iki Jūrų muziejaus, išplaukti pro uosto vartus, pajusti jūros bangavimą ir siūbavimą, pamatyti Klaipėdą iš jūros. Trumpos iškylos, į kurias susirinktų daugiau žmonių, neturėtų būti labai brangios”.

Atgims tradicija

Istorikų duomenimis, laivas „Venus S” yra pirmasis keleivinis pramoginis laivas Klaipėdos uoste pokario Lietuvoje. Prieš karą čia plaukiojo pramoginis laivas, vadinamasis baltasis garlaivis „Kuršių marios”, tačiau po karo jis išplaukė į Adrijos jūros vandenis.

Tarpukaryje klaipėdiečiai buvo pamėgę keliones pramoginiais laivais, jų uoste buvo keletas.

Pirmą kartą po nepriklausomybės atgavimo klaipėdiečiai vėl galės pratęsti ankstesnių kartų pamėgtą tradiciją išplaukti į jūrą laivu.

R.Kerpys tikisi, kad praktiškai išbandžius visas laivo galimybes, juo bus galima nukeliauti ir iki Liepojos uosto, ir į Mingę.

Idėjų pramogoms – apsčiai

R.Kerpys mano, kad užmojis atgaivinti jūrinių pramogų tradicijas Klaipėdoje – realus.

„Žmonės yra turtingesni, labiau pavargę ir norintys poilsio bei pramogų, o pramogauti mylimame mieste, kartu su artimaisiais – daugeliui labai smagu, – tikino jis. – Arba, įsivaizduokite, žmogus, atvažiavęs į Palangą, prie tilto mato gražų kruizinį laivą ir, sėdęs į jį, gali nuplaukti aplankyti Jūrų muziejų. Arba vestuves švenčiantys jaunieji galėtų iš Klaipėdos plaukti į Palangą, kur jaunikis nuotaką tradiciškai perneštų tiltu”.

Idėjų pramogoms laivo savininkas ir jo bendraminčiai turi daugybę. Jie ir patys su savo šeimomis ir draugais jau išbandė malonumą saulėtą dieną nuplaukti į Nidą, patyrė palaimą ant bangų matyti besileidžiančią saulę, o sutemus surengė šokių vakarėlį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.