Per savaitę šalies keliuose sužeista beveik pusšimtis nepilnamečių

Pirminiais duomenimis, per savaitę (gegužės 25-31 d.) užregistruoti 145 eismo įvykiai. Juose 12 žmonių, tarp jų 1 nepilnametis, žuvo, 183 buvo sužeisti. Tarp pastarųjų – 51 nepilnametis.
Žuvo 5 pėstieji, 4 keleiviai, 3 vairuotojai. Žuvo 10 vyrų ir 2 moterys. Žuvusiųjų amžiaus vidurkis – 42 metai.
Pirminiais duomenimis, užregistruota 13 eismo įvykių, kuriuose dalyvavo neblaivūs vairuotojai. Šiuose įvykiuose sužeisti 24 žmonės.

Gegužės 25-osios vakare Ignalinos rajone, Rimšės seniūnijoje, kelio posūkyje vairuojamo nuosavo automobilio ,,Ford Escort” nesuvaldė 20 metų Visagino miesto gyventojas. Automobilis nulėkė nuo kelio ir keletą kartų vertėsi. Žuvo 18 metų keleivis. Vairuotojas nenukentėjo.
Gegužės 26-osios vakare Vilniuje, Pajautos gatvėje, nuo kelio nuvažiavo ir apvirto automobilis „,Honda Accord”. Žuvo 37 metų vairuotojas. Sužeistos trys keleivės: 3 metukų mergaitė, 16-metė ir 25 metų mergina paguldytos į ligoninę – mažametė – į reanimaciją.
Gegužės 27-osios ryte Plungės rajone, kelyje Mažeikiai-Tauragė, į automobilį ,,Mitsubishi Lancer”, vairuojamą 44 metų šio rajono gyventojo, atsitrenkė automobilis ,,Audi A6″, kurį vairavo neturintis teisės vairuoti 17-metis Mažeikių rajono Sedos miestelio gyventojas. Susidūrimo metu žuvo pirmojo automobilio 46 metų keleivis. Nukentėjusiems vairuotojams paskirtas ambulatorinis gydymas.
Gegužės 28-osios naktį Vilniaus rajone, kelyje Vilnius-Baltoji Vokė, nepasirinkęs saugaus greičio vairuojamo nuosavo automobilio ,,Opel Omega” nesuvaldė 22 metų šio rajono Pagirių kaimo gyventojas. „Opel” atsitrenkė į medį ir apvirto. Vairuotojas žuvo.
Gegužės 29-osios pavakare Šiauliuose, Tilžės ir Baltupėnų gatvių sankryžoje, 23 metų šio miesto gyventojo vairuojamas automobilis „Audi A4” susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu motociklu „,Cagiva Mito”. Įvykio metu galvos traumą patyrė motociklą vairavęs 17 metų vaikinas – jis paguldytas į ligoninės Chirurginės reanimacijos skyrių. Nukentėjo ir su juo važiavusi 16-metė – ji taip pat paguldyta į ligoninę.
Gegužės 30-osios pavakare Anykščių rajone, Jackagalio kaimo teritorijoje (kelyje Anykščiai-Troškūnai-Panevėžys), nuo kelio nuvažiavo ir apvirto automobilis BMW 316. Įvykio metu žuvo 40 metų vyras (įtariama, kad jis vairavo BMW) ir 45 metų moteris. 60 metų vyras dėl patirtų sužeidimų mirė ligoninėje.
Gegužės 31-ąją Šilutės rajono Saugų seniūnijoje, žvyrkelyje, traktorių ,,Mercedes-Benz 1000″, priklausantį KŽŪB „Kretingos agroservisas”, vairavo 46 metų šio rajono Vilkyčių kaimo gyventojas. Traktorius susidūrė su priešpriešinio eismo juosta važiavusiu krovininiu automobiliu ,,Iveco” ir, įvažiavęs į griovį, apvirto. Įvykio metu sužeidimus patyręs traktoriaus vairuotojas paguldytas į ligoninę. Nukentėjo ir su juo važiavęs 20 metų keleivis.
Pagrindinės savaitės eismo įvykių priežastys: eismo dalyviai kelyje elgėsi taip, tarsi jie būtų vieni, o ne dalyvautų eisme. Pėstieji, neįsitikinę savo saugumu, per važiuojamąją dalį ėjo tam neskirtose vietose. Vairuotojai, artėdami prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, nelėtino važiavimo greičio dėl to partrenkė ir sužeidė per perėjas ėjusius pėsčiuosius. Nemažai eismo įvykių įvyko dėl to, kad vairuotojai važiavo per dideliu greičiu ir nesuvaldė vairuojamų transporto priemonių: susidūrimai, transporto priemonių apvirtimai, atsitrenkimai į pakelės medžius.
Įvykiuose per savaitę nukentėjo pusšimtis nepilnamečių – suaugusieji (tėvai, seneliai, kiti artimieji) privalo gerokai daugiau dėmesio skirti vaikų priežiūrai ir jų elgesiui kelyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.