Muitininkams įkliuvo trumpikėse ekstazy tablečių siuntą slėpęs teisės studentas

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) ir Klaipėdos TM Pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai trečiadienį Klaipėdos apylinkėse sulaikė du studentus, vežusius ekstazy tablečių ir marihuanos siuntą. Sulaikyta apie 1500 ekstazy tablečių bei maišelis marihuanos.
Didžiąją tablečių dalį vienas iš sulaikytųjų, Telšių gyventojas, slėpė apatinėse kelnaitėse ir, automobilio patikrinimo metu, pabandė išmesti į pakelės griovį. Abu narkotikų kurjeriai sulaikyti dviem paroms, šiandien Klaipėdos apylinkės teisme bus sprendžiamas klausimas dėl jų suėmimo.

Iš Kauno į Klaipėdą automobiliu „VW Golf” vykę Telšių gyventojai muitinės pareigūnų buvo sustabdyti trečiadienio vakare, jau Klaipėdos apylinkėse, prie Sudmantų kaimo.

Turėdami operatyvinės informacijos, kad automobiliu gali būti vežama narkotikų siunta, pareigūnai „VW Golf” sustabdė apie 22 val. vakaro, išvažiuojant iš „Lukoil” degalinės.

Abu automobiliu vykę vaikinai muitininkams prisistatė esantys vienos Klaipėdos kolegijos studentai ir teigė nieko draudžiamo nevežantys. Tačiau vieno jų rankinėje pareigūnai aptiko 200 vnt., kaip manoma, ekstazy tablečių, taip pat – maišelį su augalinės kilmės medžiaga (manoma – marihuana) ir maišelį, kaip manoma, kanapių sėklų. Kol pareigūnai tikrino automobilį, vienas iš „VW Golf” keleivių nutaikęs progą, netikėtai iš savo trumpikių išsitraukė maišelį tablečių ir pabandė nepastebimai jomis atsikratyti, sviesdamas į pakelės griovį. Tačiau muitinės pareigūnai spėjo sustabdyti jaunuolį, kurio rankose buvo maišelis su maždaug 1300, spėjama, ekstazy tablečių.

Kaip prisipažino vienoje Klaipėdos kolegijų teisę studijuojantis vaikinas, ekstazy tabletes jis įsigijo Nyderlanduose ir, nepažįstamų asmenų prašymų, vežė į Klaipėdą. Jis neneigė, jog didžiąją siuntos dalį gabeno apatinėse kelnaitėse. Atvežtus narkotikus kurjeris turėjo perduoti su juo telefonu susisieksiantiems asmenims. Beje, jaunuolis buvo ir ginkluotas – turėjo su savimi dujinį pistoletą.

Tačiau MKT pareigūnai linkę abejoti šia studento versija, jų žiniomis minėtas asmuo – nuolatinis narkotikų kurjeris, kuris, Kaune įsigijęs ekstazy tabletes (maždaug 4,5 Lt už vnt.) jas brangiau parduoda Klaipėdoje (maždaug 5 Lt už vnt.). Ne paslaptis, jog vėliau šiais sintetiniais narkotikais neretai prekiaujama klubuose, kur už vieną tabletę kvaišalų mėgėjai pakloja po 10-15 Lt.

Taigi, bendra sulaikytų kvaišalų vertė – daugiau nei 22 tūkst. Lt.

Antrasis vaikinas – irgi vienos Klaipėdos kolegijos studentas, teigė nieko apie narkotikus nežinantis ir tiesiog pavėžėjęs draugą į Kauną, o iš ten – atgal į Klaipėdą.

Beje, atlikus šlapimo testą, paaiškėjo, kad abu jaunuoliai patys nevengia vartoti marihuaną. Tačiau pačių „žolės” mėgėjų nuomone tai nėra itin sunkus prasižengimas, nes, anot jų, „Visas jaunimas rūko žolę”.

MKT Klaipėdos skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, abu sulaikytieji buvo uždaryti į areštinę. Šiandien Klaipėdos apylinkės teisme bus sprendžiamas klausimas dėl jų suėmimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Muitininkams įkliuvo trumpikėse ekstazy tablečių siuntą slėpęs teisės studentas"

  1. perskaites

    Tai stai kokie teises studentai, o kas toliau?

  2. aaaa

    💡 Manau ,pirmiausia juos reikia pasalinti is teises kolegijos.Vartoti tai vartoja daugelis,BET jie gi platintojai.O tai jau neatleistina…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.