„Žalgirio” krepšininkai po pergalės LKL finale žaidė futbolą, o dabar laukia rungtynių su gruzinais ir italais

Pirmą kartą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionu tapęs Kauno „Žalgirio” gynėjas Mantas Kalnietis prisipažino jau turįs bilietus abejas Lietuvos futbolo rinktinės rungtynes su Gruzija ir Italija.

„Buvau rungtynėse su prancūzais, labai patiko, todėl nutariau, kad dabar visada eisiu”, – sakė M.Kalnietis.

Tiesa, jis dar nežinojo, kas iš žalgiriečių jam palaikys kompaniją. „Gal Vytenis Jasikevičius?”, – svarstė krepšininkas.

Planų apsilankyti 2008 m. Europos čempionato atrankos rungtynėse turi ir Vidas Ginevičius, žinomas kaip bene didžiausias futbolo gerbėjas „Žalgirio” komandoje.

„Jei būsiu Kaune tikrai eisiu, nors bilietų dar neturiu, – likus mažiau nė savaitei iki rungtynių su Gruzija sakė V.Ginevičius. – Gaila užsieniečiai išvažiavo, su Machado tikrai nueitume. Kalnietį tikrai prikalbinčiau. Jis jau turi bilietus? Reiškia ir man turės…”

Beje, pasibaigus LKL sezonui patys žalgiriečiai taip pat jau spėjo pažaisti futbolą.

„Pirmas dalykas, kurį padarėme po LKL finalo – tai gerai, aišku, atšventėme pergalę. O po to po kelių dienų susirinkome ir manieže žaidėme futbolą”, – sakė M.Kalnietis.

Beje, pažaisti futbolą pasibaigus finalo serijai žalgiriečiai buvo suplanavę dar gerokai iki jai prasidedant.

Paklaustas, kas geriausiai „Žalgiryje” žaidžia futbolą, M.Kalnietis neabejojo. „Aišku, kad Machado. Jiems į kraują tie įgūdžiai įaugę.”

„Dažniausiai žaidžiame komandomis legionieriai prieš lietuvius, arba vyresni prieš jaunesnius. Amerikiečiai prastokai lošia, tad jei Marko Popovičius su Machado „nepatraukia” užsieniečių, tai mes dažniausiai ir laimime. Kas iš lietuvių geriausiai žaidžia? Ginevičius. Ir kiti neblogai. Orientuojamės. Kaip mėgėjai, manau, visai gerai žaidžiame”, – sakė M.Kalnietis.

Tam, kad jis geriausias futbolo žaidėjas komandoje, neprieštaravo ir pats Marcelo Machado.

„Viskas labai paprasta – aš iš Brazilijos, kur visi žaidžia futbolą. Bet Vidas taip yra geras žaidėjas, kiti vaikinai taip pat gali žaisti”.

Machado apgailestavo, kad neapsilankys artimiausiose Lietuvos rinktinės rungtynėse, mat jau ruošėsi išvykti namo. „Buvau rungtynėse Lietuva – Prancūzija. Smagu kartas nuo kartu pabūti ir futbolo aplinkoje.”

„Žalgirio” brazilas pridūrė, jog domisi Europos futbolu, o labiausiai UEFA Čempionų lyga, taip pat Ispanijos bei Anglijos lyga.
Machado tikino, jog lietuviai rungtynėse su italais gali pakartoti sėkmę, kurią buvo pasiekę išvykos rungtynėse.

„Italai favoritai, bet, kiek pamenu, Italijoje abi komandos įmušė po įvartį, todėl Kaune gali visko nutikti.”

„Manau pergalė prieš gruzinus ir lygiosios su italais būtų pasaka, – sakė M.Kalnietis. – Italai, kaip bebūtų, pasaulio čempionai… Lengva nebus, bet jei padarys šventę ir sužais lygiosiomis bus labai gerai.”

„Lietuviai visąlaik nori įrodyti. Tikiu, kad blogiausia, kaip gali sužaisti – tai lygiosiomis. Tikiu, kad gruzinus pagaliau įveiksim. Atsakomybė neslėgs, nebus jokios įtampos, nes vis tiek niekur jau nepatekom, todėl sėkmė turėtų lydėti”, – vylėsi V.Ginevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.