Senamiestyje vartus atveria Meno kiemas

Klaipėdos senamiesčio širdyje, Kultūrų komunikacijų centro (KKKC) pašonėje (Daržų g. 10 / Bažnyčių g. 4) rytoj nuo 16 val. plačiajai visuomenei vartus atvers Meno kiemas.

Naujasis meno dirbtuvių kompleksas vakar buvo pristatytas žiniasklaidai ir Klaipėdos kultūrinei bendruomenei.

Pirmasis Klaipėdoje atvirų dirbtuvių kompleksas sukurtas tarptautinio Lietuvos ir Latvijos projekto „Tradiciniai amatai ir menai skatinant verslumą ir turizmą Baltijos jūros Kuršių pakrantėje” metu, finansuojamas Interreg IIIB programos ir Klaipėdos miesto savivaldybės. Įgyvendinus daugiau nei pusės milijono eurų vertės projektą, iš griuvėsių naujam gyvenimui prikelti Menininkų kiemelio stoginė ir Daržų g. 10 pastatas. Čia įsikūrė meno dirbtuvės ir Etnokultūros centras, o nuslūgus vasaros sezono įkarščiui, pradės veikti ir meno rezidentūra – svečiuosis, kurs ir rengs „vorkšopus” užsienio menininkai.

Vienas projekto vykdytojų dirbtuvių šeimininkas KKKC siekia nedidelį senamiesčio kiemą paversti savaitgaline kultūros oaze, kurioje susilietų šiuolaikinis menas ir amato tradicija. Todėl čia su visais, kam įdomu, kūrybine patirtimi dalinsis žymūs dailininkai ir tautodailės meistrai.

Vakar, nors dulksnojo pavasario lietutis, Meno kieme buvo surengta inauguracijos puota ir iškilmingai atidarytos meno dirbtuvės, kuriose prasidėjo pirmieji „vorkšopai”.

Keramikos dirbtuvėse visi norintys galėjo išbandyti žiedimą ir pamatyti, kaip liepsnose gimsta juodosios keramikos kūrinys.

Į Tekstilės dirbtuves užsukusieji buvo kviečiami įausti po keletą siūlų į rekordinę bendrą juostą ir pasiūlyti audėjoms savo raštus.

Fotografijos dirbtuvėse fotomenininkas Gintautas Trimakas jau vakar kūrė smalsiausiųjų lankytojų portretus „Camera obscura”, kitaip dar vadinama pinhole technika. Taip primindamas fotografijos gimimą, paprastas priemones ir pamirštas laukimo minutes prieš kamerą. Fotografas demonstravo neįprastos konstrukcijos fotokamerą, kurią galima pasigaminti iš kavos dėžutės, kibiro ar vamzdžio.

Kaip kurti originalias vėtrunges ir jų simbolius, parodė meistras Vaidotas Bliūdžius. O meistras Virginijus Norkus pradėjo visą vasarą truksiantį „priešistorinio” luoto skobimą. Luotas bus išplukdytas rugsėjo 15-ąją.

KKKC galerijoje pristatyta šiuolaikinės tekstilės objektų paroda „Nuo tradicijos iki eksperimento”. Jos autorės Bronė Neverdauskienė, Domantė Šarakauskaitė ir Laura Keblytė įrodinėja, kad iš tekstilės įmanoma sukurti beveik viską, net šukuosenas, kurias galima kirpti, dažyti, velti joms „dredus”…

Meno kiemas šurmuliuos kiekvieną savaitę nuo ketvirtadienio iki šeštadienio visą vasarą. Čia veiks meno dirbtuvės, savaitgaliais vyks kino vakarai ir gyvos muzikos koncertai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.