S.Blatteris ir toliau vadovaus pasaulio futbolui

57-ajame Tarptautinės futbolo federacijų asociacijos kongrese Šveicarijos mieste Ciuriche ketvirtadienį jau trečiajai ketverių metų kadencijai (iki 2011 m.) FIFA prezidentu, neatsiradus papildomų kandidatūrų, buvo išrinktas Seppas Blatteris.

71 metų šveicaras šių metų rinkimuose, kaip ir 2003 m. neturėjęs nei vieno konkurento, pasaulio futbolui vadovauja nuo 1999 m., kai pakeitė brazilą Žoao Avelandžą, rinkimuose įveikdamas Afrikos konfederacijos prezidentą Issa Hayatou.

S.Blatteris FIFA dirba jau tris dešimtmečius. 1975 m. jis tapo techniniu direktoriumi, o nuo 1981 iki 1998 m. ėjo generalinio sekretoriaus pareigas.

Šveicaras – aštuntasis FIFA prezidentas per 103 organizacijos gyvavimo metus.

Kongreso metu taip pat oficialiai 208-ąja FIFA nare buvo pripažinta Juodkalnijos valstybė, UEFA nare tapusi sausį. Juodkalnija – buvusi Jugoslavijos respublikos dalis, prieš metus atsiskyrusi nuo Serbijos ir tapusi nepriklausoma valstybe.

S.Blatteris, anksčiau viešai suabejojęs Pietų Afrikos Respublikos (PAR) galimybėmis surengti 2010 m. pasaulio pirmenybes, šį kartą tvirtai pareiškė, kad abejoti tuo neverta.

„Sekančios planetos pirmenybės Pietų Afrikos neaplenks, ir tuo abejoti visiškai neverta. Planas A – čempionatas vyks PAR, planas B – čempionatas vyks PAR, planas C – čempionatas vyks PAR, planas D – čempionatas vyks PAR”,- pareiškė FIFA vadovas.

FIFA taip pat prieš keletą dienų pristatė naują savo būstinę Ciuriche. Pastatas, turintis stiklinį fasadą ir penkis požeminius aukštus bei pritaikytas daugiafunkcinei veiklai, iš viso kainavo apie 260 milijonų eurų.

Kongreso metu buvo paskelbta pakankamai įdomi informacija, įrodantį futbolo populiarumą. Pasak FIFA atstovų, šiuo metu pasaulyje futbolą reguliariai žaidžia 265 milijonai vyrų ir moterų, o šios sporto šakos teisėjų yra apie 5 milijonus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.