Su E.Jankausku metų sutartį dar turi „Kaunas”

Lietuvos „A lygos” nugalėtojų titulą ginantis FBK „Kaunas” paskelbė, jog su klubu vienerių metų sutartį dar turi buvęs Edinburgo „Hearts” ir Lietuvos rinktinės puolėjas Edgaras Jankauskas.

Škotijos žiniasklaidoje neseniai buvo teigiama, E.Jankausko kontraktas su „Kaunu” baigėsi, ir verslininko Vladimiro Romanovo finansuojamų futbolo klubų sistemoje dirbantis Valdas Ivanauskas patvirtino, kad legionierius iš Lietuvos veikiausiai paliks „Hearts” ekipą.

Tačiau kaip trečiadienį skelbia „Kauno” interneto svetainė, pasibaigus dvejų metų nuomos sutarčiai su Škotijos sostinės Edinburgo „Hearts” klubu, iki kitų metų liepos mėnesio su Kauno klubu turintis E.Jankauskas grįžo į Lietuvą.

„Džiaugiamės, kad Edgaras, žaisdamas vienoje pirmaujančių Škotijos futbolo ekipų, parodė gerus rezultatus. Matome, kad šie metai jam suteikė labai daug naujos patirties ir įgūdžių, kurie Edgarui ateityje bus labai naudingi”, – kalbėjo „Kauno” direktorius Romualdas Kontrimas.

R.Kontrimas neatskleidė, kokius planus su žaidėju sieja klubas, tačiau užsiminė, kad „Kaunas” svarstys pasiūlymus už E.Jankauską.

„Nors ir po ilgo sezono Škotijoje, Edgaras yra puikios sportinės formos ir jo ateitis priklausys nuo klubo sprendimo, kurį priimsime apsvarstę visas galimybes bei gautus pasiūlymus”, – sakė R.Kontrimas.

Tuo tarpu į „Hearts” artimiausiu metu gali keliauti bent vienas „Kauno” žaidėjas. Buvo tikimasi, kad Senegalo rinktinės gynėjas Pascalis Mendy (Pascal Mendy) persikels į Škotiją jau sausio mėnesį, tačiau futbolininkui nepavyko gauti darbo leidimo Didžiojoje Britanijoje ir jis buvo priverstas likti Lietuvoje.

Pasak Škotijos spaudos, kitą savaitę „Hearts” ir „Kauno” savininkas V.Romanovas Maskvoje susitiks su P.Mendy agentu Aleksandru Fedosejevu aptarti žaidėjo ateitį.

„Perėjimas pagal nuomos sutartį į „Hearts” vis dar įmanomas, bet daugiau sužinosime kitą savaitę. Jis yra pirmas pasirinkimas dešinio gynėjo pozicijoje, tačiau viskas priklauso nuo darbo leidimo. Laukiu, kol galėsime susitikti su V.Romanovu ir tada bus galima pasakyti daugiau”, – sakė A.Fedosejevas.

Manoma, kad vasarą V.Romanovas taip pat vėl sieks gauti darbo leidimus baltarusiams Olegui Strachanovičiui iš „Kauno” ir Viačeslavui Hlebui, kuris žiemą Lietuvoje neužsibuvo ir grįžo į dar vieną kauniečių verslininko klubų tinklo narį Minsko „MTZ-Ripo”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.