Litvinenką ir Berezovskį buvo užverbavusios britų specialiosios tarnybos

Verslininkas Andrejus Lugovojus, kurį Didžiosios Britanijos valdžia kaltina buvusio Rusijos federalinės saugumo tarnybos darbuotojo Aleksandro Litvinenkos nužudymu, tvirtina, kad ir A.Litvinenką, ir Londone gyvenantį multimilijonierių Borisą Berezovskį buvo užverbavusios britų specialiosios tarnybos.

„Šiandien aš pasiryžęs padaryti pareiškimą, padėsianti išaiškinti šią tamsią politinę istoriją, kurioje pagrindinį vaidmenį vaidina Britanijos specialiosios tarnybos ir jų agentai – Berezovskis ir dabar miręs Litvinenka”, – pareiškė A.Lugovojus spaudos konferencijoje Maskvoje ketvirtadienį.

„Pasak paties Sašos (A.Litvinenkos), pirmiausia buvo užverbuotas jis. O po to, kai jo patartas Borisas Berezovskis perdavė britams kažkokius Saugumo tarybos dokumentus ir taip pat tapo MI6 agentu, prieglobsčio ir pilietybės suteikimas buvo tik techninis reikalas”, – sakė A.Lugovojus.

Atsakydamas į klausimą apie savo santykius su Rusijos specialiosiomis tarnybomis A.Lugovojus pažymėjo: „Aš, be abejo, daviau Rusijos specialiosioms tarnyboms visą informaciją, kurią žinojau, bet smulkiau apie savo santykius su teisėsaugos institucijų atstovais aš nekalbėsiu principiniais sumetimais”.

Maskva ne kartą mėgino išsireikalauti, kad Londonas išduotų Kremliaus nemalonėn patekusį magnatą B.Berezovskį, kurį Rusijos generalinė prokuratūra kaltina įvairiais kriminaliniais nusikaltimais.

Anksčiau A.Lugovojus yra dirbęs B.Berezovskio apsaugos vadovu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.