Kelio ženklo neliko politiko pageidavimu

Marijampolės tarybos narys Viktoras Kemeraitis pasistengė, kad vienoje miesto gatvių neliktų kelio ženklo

Marijampolėje komunalininkai kelio ženklus stato ir nuima taip, kaip to pageidauja vietos politikai. Pastarųjų norai kartais panešėja į piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi.

Kreipėsi tarybos narys

Marijampolės savivaldybės Saugaus eismo komisija leido komunalininkams nukabinti nuo stovo kelio ženklą, draudžiantį lengvųjų automobilių vairuotojams automobilius statyti miesto senamiestyje esančios Gedimino gatvės kairėje pusėje, nors beveik prieš metus buvo priėmusi priešingą nutarimą.

Komisijos narių teigimu, tai padaryta tenkinant savivaldybės tarybos nario verslininko Viktoro Kemeraičio prašymą. Politikas savo pageidavimą grindė tuo, kad kelio ženklas kairėje Gedimino gatvės pusėje tarp J.Basanavičiaus aikštės ir V.Kudirkos gatvės „trukdo gyventojams ir firmų veiklai”.

Prašymą Saugaus eismo komisijai V.Kemeraitis pateikė kaip savivaldybės tarybos narys, nutylėdamas, kad minėtos gatvės 3A name yra įsikūrusi jo vadovaujama bendrovė „Vidara”. Tame pačiame name gyvena politiko sūnus. Likusios patalpos nuomojamos Šeimos medicinos klinikai ir Lietuvos paštui.

Į prašymą nereagavo

Saugaus eismo komisijos nutarimas sukėlė kai kurių Gedimino gatvėje įsikūrusių įstaigų vadovų pasipiktinimą. Anot jų, leidimas statyti automobilius kairėje gatvės pusėje „dvokia savanaudiškais interesais ir skatina naikinti senamiestį”.

Mat prieš kurį laiką beveik visos šioje gatvės atkarpoje įsikūrusios įstaigos ir gyventojai pasirašė prašymą savivaldybės tarybai Gedimino gatvės dalį nuo J.Basanavičiaus aikštės iki V.Kudirkos gatvės paversti pėsčiųjų skveru. Tačiau atsakymo iš valdžios jie teigia iki šiol nesulaukę.

„Sezoninis” ženklas

„Nemanau, kad naudojausi savo, kaip tarybos nario, padėtimi norėdamas sudaryti palankesnes sąlygas sau ar savo artimiesiems. Tiesiog dar prieš pastatant draudžiantį stovėti ženklą, buvo susitarta, kad jis bus sezoninis. Žiemą stovės, vasarą – ne. Tad žiemą palengvėja komunalininkų darbas, o vasarą atsiranda papildomų vietų automobiliams, nes jų stovėjimo aikštelių miesto centre labai stinga”, – LŽ aiškino V.Kemeraitis.

Anot jo, net ir tvarkingai pastačius automobilius abiejose gatvės pusėse, eismas ja nesutrinka. Esą problemų nebent kyla į senamiestyje įsikūrusias parduotuves atvykstančių sunkiasvorių vilkikų vairuotojams. Tačiau jų per parą tebūna vos vienas kitas.

„Mūsų firmos automobiliai Gedimino gatvės pakraštyje tikrai nestovi, prie mums priklausančio namo yra automobilių stovėjimo aikštelė”, – tikino V.Kemeraitis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.