S.Muntari atstovaus „Portsmouth” komandai

Anglijos „Premier” lygoje 9-ąją vietą užėmęs „Portsmouth” ir toliau sėkmingai stiprina komandos sudėtį ateinančiam sezonui – šį kartą klubas po ilgų derybų iš Italijos „Serie A” lygos „Udinese” ekipos įsigijo Ganos nacionalinės rinktinės saugą Sulley Muntari (Sulley Ali Muntari).

22-ejų metų futbolininkas į „Pompey” vienuolikę perėjo už rekordinę, maždaug 7 milijonų svarų sterlingų sumą ir su naująja ekipa pasirašė penkerių metų kontraktą.

„Mes siekėme jį nusipirkti nuo praėjusių metų vasaros, bet „Udinese” nenorėjo jo parduoti ir todėl dabar esame patenkinti, jog jis papildė mūsų komandos gretas, – teigė vyriausiasis „Portsmouth” vienuolikės treneris Harry Redknappas. – Sulley turi labai stiprią kairiąją koją, daug energijos ir gebėjimą bėgioti nors ištisą dieną ir taip pat jis puikiai sugeba atiduoti perdavimą komandos draugams”.

Legionierius iš Ganos tapo jau trečiuoju stratego H.Redknappo prisiviliotu žaidėju. Kiek anksčiau klubo gretas papildė buvęs „Man City” vidurio gynėjas Sylvainas Distinas (Sylvain Distin) bei iš Londono „Charlton” įsigytas islandas Hermannas Hreidarssonas (Hermann Hreidarsson).

„Pirmą kartą pastebėjau jį žaidžiant Ganos rinktinėje, praėjusių metų Pasaulio čempionato aštuntfinalio mače su Brazilija, ir jis buvo geriausias žaidėjas aikštelėje, – pridūrė treneris. – Nuo to karto aš jį mačiau dar tris kartus ir man tai paliko didžiulį įspūdį. Gana turi vieną geriausių pasaulio saugų ir jis yra pagrindinė komandos figūra. Sulley turi šviesią ateitį”.

Pats S.Muntari liko labai patenkintas, kad perėjimas galiausiai įvyko: „”Portsmouth” yra fantastiškas klubas, turintis tokios klasės žaidėjus kaip Pedro Mendesas, Solas Campbellas, Davidas Jamesas ir Nwankwo Kanu. Be to, komanda turi puikų trenerį ir žmogų Harry Redknappą, – pagyrų būsimiems ekipos draugams neslėpė ganietis. – Aš tikėjausi ir teikiau pirmenybę atstovauti „Pompey” vienuolikei nuo tada, kai jie prieš metus išreiškė susidomėjimą manimi ir kiek įgalėdamas žiūrėjau jų varžybas”.

„Klubo sirgaliai yra nuostabūs ir jie myli komandos demonstruojamą futbolą,- tęsė saugas. – Nekantrauju pradėti žaisti „Portsmouth” komandoje ir padėti jiems prasimušti į Europos turnyrus”.

Iki šio perėjimo „Pompey” klubas buvo sumokėjęs rekordinę 4.4 milijonų svarų sumą Prancūzijos „Ligue 1” ekipai „Auxerre”, kai 2006-ųjų metų sausio mėnesį įsigijo puolėją Benjani Mwaruwari.

H.Redknappas patvirtino, kad sekantis jo taikinys yra „Lyon” klubo saugas Alou Diarra bei „Rennes” puolėjas Johnas Utaka (John Utaka). 25-erių metų Prancūzijos nacionalinės rinktinės narys galėtų kainuoti apie 4.5 milijonų svarų, o metais jaunesnio nigeriečio J.Utaka išpirkos suma gali siekti 5.6 milijonų svarų sterlingų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.