Žūtį gaubia paslaptis

Nelaimė įvyko antradienio popietę Klaipėdos rajone, Kiškėnų kaime esančioje medienos perdirbimo įmonėje „Tošinė”.

Po pietų pertraukos grįžę darbininkai dirbtuvėse rado rąsto prispaustą 49-erių Gediminą Baltrimą.

„Esame sukrėsti, nežinome, kaip įvyko nelaimė ir kodėl darbuotojas ėjo ten, kur jam nereikėjo. Padarėme ką galėjome – išlaisvinome žmogų ir iškvietėme medikus bei policiją. Dabar laukiame ekspertų išvadų”, – „Klaipėdai” sakė bendrovės „Tošinė” meistrė Marija Laukauskienė.

Ekspertų išvadų laukia ir Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) pareigūnai.

„Tyrimą apsunkina tai, kad nėra liudininkų. Nukentėjusysis aptiktas maždaug po dešimties minučių. Užkritęs rąstas sužalojo galvą. Dėl sunkios traumos vyras mirė ligoninėje”, – aiškino VDI Klaipėdos skyriaus vyriausioji darbo inspektorė Roma Vasiliauskienė.

Antradienio vakarą dar viena nelaimė įvyko Šilutėje.

Bendrovės „Šilutės baldai” ceche darbo metu nukentėjo 36-erių moteris.

Nelaimė įvyko apie 19 valandą vakaro, medienos apdailininke dirbančiai moteriai stumiant metalinį stelažą su ant jo sukabintomis medinėmis baldų detalėmis. Atsikabinusi viena detalė krisdama sužalojo moteriai galvą. Po medicininės apžiūros nukentėjusioji gydoma ambulatoriškai.

VDI atstovė R.Vasiliauskienė stebėjosi, kad nelaimių darbe nemažėja. Inspektorė spėjo, kad dėl karščių žmonės pervargsta, jie tampa mažiau atidūs, labiau išsiblaškę.

Darbdaviai raginami labiau rūpintis savo pavaldinių sveikata, tinkamai vėdinti patalpas, skirti laiko darbuotojų poilsiui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.