Bulgarija ratifikavo sutartį dėl naftotiekio Burgas-Aleksandrupolis statybos

Bulgarijos parlamentas ratifikavo sutartį su Graikija ir Rusija dėl naftotiekio Burgas-Aleksandrupolis statybos, praneša agentūra AFX. Dokumentui pritarė 109 deputatai, 19 jų pasisakė prieš, susilaikė trys.

Rusijos Dūma ratifikavo sutartį gegužės 23 d.

Susitarimas tarp Rusijos, Bulgarijos ir Graikijos buvo pasirašytas Atėnuose 2007 m. kovo 15 d. Vamzdynas, kurio pajėgumas sieks 35 mln. tonų per metus su perspektyva padidinti jį iki 50 mln. tonų, suteiks Rusijai galimybę padidinti tiekimą ir iš Kaspijos regiono Europai. Vamzdyno kaina sieks apie 900 mln. JAV dolerių. Naftotiekio statyba bus pradėta 2008 m., o jo eksploatacija – nuo 2010 metų.

Rusijai šiame projekte atstovaus konsorciumas „Rosneft”, „Gazpromneft” ir „Transneft”. Iš viso Maskvai priklausys 51 proc. būsimo naftotiekio operatoriaus. Bulgarijai ir Graikijai atiteks po 24,5 proc. kompanijos akcijų.

280 km ilgio vamzdyno Burgas-Aleksandrupolis statyba bus pradėta iškart, kai tik sutartį ratifikuos trijų šalių parlamentai.

Derybos dėl Bulgarijos uosto Burgo sujungimo vamzdynu su Graikijos Aleksandrupoliu truko 14 metų. Naujasis maršrutas leis tiekti naftą aplenkiant Bosforo sąsiaurį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.