Ketvirtasis „Alytaus tekstilės” pirkėjas tikriausiai liks nežinomas

Per Vilniaus vertybinių popierių biržą privatizuotos „Alytaus tekstilės” ketvirtasis pirkėjas tikriausiai liks nežinomas.

Laiku nepasiskelbęs „Alytaus tekstilės” 11,33 proc. akcijų savininkas greičiausiai neplanuoja dalyvauti įmonės valdyme ir akcijas pirko su tikslu jas greitai parduoti, spėja interneto svetainė vz. lt.

„Sandoris nėra didelis, panašiai kaip biržoje su tikslu ateityje greitai parduoti”, – sako finansų maklerio įmonės „Finasta” prekybos departamento vadovas Vaidotas Jonutis. Anot jo, nustatytu laiku nepasiskelbęs akcijų pirkėjas praras jam priklausančius balsus akcininkų susirinkimuose. Tačiau makleris spėja, kad pirkėjas greičiausiai pageidauja likti nežinomas ir dėl didelio dėmesio įmonei.

„Jam tikriausiai tų balsų ir nereikia, jei jis neplanuoja dalyvauti įmonės valdyme. Įstatyme taip pat numatyta, kad apie pirkimą gali neskelbti ir finansų institucijos, jei jos akcijas perka perpardavimui”, – aiškina V. Jonutis.

Iki šiol prisistatė trys „Alytaus tekstilės” pirkėjai. Tai – Vilkaviškio rajone veikiančios UAB „Gintvilma” direktorius Gintautas Dunaitis, Druskininkuose patalpų nuoma užsiimanti Algida Žūkevičienė ir šiuo metu kelių ir tiltų statybos bendrovėje „Alkesta” dirbantis Bronius Bieliauskas. Visi jie įsigijo po 19,41 proc. tekstilės įmonės akcijų. Apie savo konkretesnius planus jie žada paskelbti vėliau, tačiau užsimena apie ketinimus tęsti įmonės veiklą.

Per biržą už pradinę kainą – 358,281 tūkst. litų – buvo parduota 69,56 proc. „Alytaus tekstilės” akcijų. „Alytaus tekstilė” praėjusią savaitę dėl apyvartinių lėšų trūkumo visiškai sustabdė gamybą.

Nesėkmingai privatizuotą ir ne kartą valstybės gelbėtą „Alytaus tekstilę” slegia daugiau nei 62 mln. litų nuostolių našta, bendrovės skolos jau siekia beveik 50 mln. litų. Įmonė yra skolinga dviem bankams, šilumos, energijos ir vandens tiekimo įmonėms.

Valstybės turto fondas tvirtina, kad naujųjų įmonės savininkų neriboja jokie veiklos įsipareigojimai – jie galės užsiimti ir negamybine veikla. Kitą savaitę Turto fondas oficialiai perduos valdymą naujiems savininkams. Anot Turto fondo privatizavimo direktoriaus Antano Malikėno, bus sušauktas stebėtojų tarybos posėdis, išrinkta nauja valdyba ir toliau naujieji savininkai spręs, ką daryti su įmone.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.