Paskelbtas konkursas Lukiškių kalėjimo iškėlimo galimybių studijai parengti

Kalėjimų departamentas trečiadienį paskelbė konkursą, kurio nugalėtojas parengs daug diskusijų sukėlusią Lukiškių kalėjimo iškėlimo iš Vilniaus centro galimybių studiją.

Departamentas savo skelbime nurodo, kad ieško organizacijos, galinčios už mažiausią kainą atlikti galimybių studiją.

Konkurso laimėtojas studiją turės parengti per 30 dienų. Numatyta, kad sutartį bus galima pratęsti, jei keisis numatyti žemės sklypų adresai ar kitos sąlygos.

Skelbta, kad iškelti įkalinimo įstaigas iš miestų centrų nuspręsta dar 2006 metais. Toks sprendimas priimtas dėl to, kad įkalinimo įtaigos yra perpildytos, o jas rekonstruoti esą labai brangu.

Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime yra 864 vietos, juose šiuo metu laikoma beveik 1 tūkst. nuteistųjų. Ne ką geresnė padėtis ir kalėjime, kuriame laikoma 160 nuteistųjų, iš kurių 80 – iki gyvos galvos.

Į priemiestį iškrausčius Lukiškių kalėjimo įnamius, pastatas turėtų būti parduotas iš varžytinių. Šie pastatai šiuo metu vertinami maždaug 120 mln. litų.

Naujam kalėjimui buvo siūlyti sklypai už Pagirių gyvenvietės arba dviejose vietose Naujojoje Vilnioje, tačiau nė vienas iš šių sklypų nebuvo įvertintas kaip tinkamas.

Seniausią Lietuvoje įkalinimo įstaigą – Lukiškių kalėjimą – 1904 metais pastatė tuometinė okupacinė Rusijos imperijos administracija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.