A.Nesta gali nebegrįžti į Italijos rinktinę

Kaip antradienį duotame interviu teigė Italijos rinktinės treneris Roberto Donadoni, nacionalinės rinktinės gretas visam laikui gali palikti „Milan” gynėjas Alessandro Nesta.

A.Nesta nėra įtrauktas į rinktinės sudėtį šeštadienį vyksiančioms rungtynėms prieš Farerų salų rinktinę bei kitos savaitės mačui prieš Lietuvos rinktinę. Žaidėjas pats pasiprašė to, kadangi ruošiasi vedyboms.

Tačiau R.Donadoni pareiškė, jog gynėjo nebuvimas rinktinėje gali būti ir daug ilgesnis.

„Tikiuosi, jog tai tebuvo spontaniškas veiksmas arba bent jau stengiuosi tuo tikėti, nes atrodė, kad jo pasirinkimas buvo užtikrintas”,- teigė R.Donadoni, kai jo vadovaujama komanda rinkosi į treniruotę sporto bazėje netoli Florencijos.

A.Nesta dėl traumos ir kitų priežasčių praleido finalines Pasaulio čempionato rungtynes prieš Prancūzijos rinktinę. Tai reiškia, jog italas po pergalės Gruzijoje spalį tik kartą pasirodė nacionalinėje rinktinėje.

A.Nesta seka nacionalinę rinktinę greičiausiai paliekančio Francesco Totti pėdomis.

Italijos „Serie A” lygos rezultatyviausiu su 26 įvarčiais tapęs „Roma” puolėjas F.Totti neatstovavo rinktinei nuo praėjusiais metais vykusio Pasaulio čempionato pabaigos ir nerodo noro į ją grįžti.

„Kiekvienas turi teisę pasirinkti, kas, jo manymu, yra teisingiausia. Nelaikysiu to, kaip atsisakymo žaisti už pasaulio čempionus, daugiau sprendimu dėl padėties dabartiniam laikotarpiui”,- aiškino strategas.

„Kiekvienas atvykęs į rinktinę ne tik turi būti pasirengęs, bet kartu ir atsidavęs ir motyvuotas. Kalbėjausi su Totti ir Nesta, abu pateikė pateisinančias aplinkybes. Turėčiau bandyti įtikinti juos? Aš padariau, tai kas buvo teisinga, bet yra riba. Pasikartosiu, iš mano pusės problemos tame nematau”,- teigė R.Donadoni.

„Komandoje esantys žaidėjai yra tinkamai nusiteikę, yra laimėję svarbių trofėjų, ir manau, kad per ateinančius du mačus pasirodysime gerai. Vienas iš labiausiai motyvuotų žaidėjų yra Filippo Inzaghi. Mums tereikia spirti į jį kamuolį ir jis įmuš”,- juokavo treneris.

Italijos rinktinė 2008 metų Europos čempionato atrankos B grupėje žengia ketvirtoje vietoje nuo pirmaujančių Škotijos, Ukrainos ir Prancūzijos komandų atsilikdama dviem taškais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.