Rusijoje sėkmingai išbandytos naujausios raketos, galinčios įveikti visas PRG sistemas, pranešė Ivanovas

Rusijos pirmasis vicepremjeras Sergejus Ivanovas pareiškė, kad antradienį Rusijoje sėkmingai išbandytos naujausios strateginė ir operatyvinė taktinė sparnuotoji raketos, galinčios įveikti visas esamas, taip pat būsimas priešraketinės gynybos (PRG) sistemas.
„Šie kompleksai geba įveikti visas esamas ir būsimas PRG sistemas. Todėl gynybos ir saugumo požiūriu Rusijos piliečiai gali ramiai žvelgti į ateitį”, – sakė S.Ivanovas žurnalistams Znamenske antradienį.

Jis pranešė, kad prieš keletą valandų Archangelsko srities Plesecko kosmodrome iš mobilaus strateginės paskirties raketų komplekso „Topol-M” buvo sėkmingai paleista strateginė balistinė raketa RS-24, kurios visi koviniai blokai sėkmingai pasiekė Kuros poligoną Kamčiatkoje.

S.Ivanovas taip pat informavo, kad antradienį Astrachanės srityje esančiame poligone buvo „pirmą kartą preliminariai išbandyta sparnuotoji labai tiksli padidinto nuotolio raketa”, skirta operatyviniam taktiniam raketų kompleksui „Iskander-M”.

Sparnuotosios raketos šiems kompleksams serijiniu būdu bus pradėtos gaminti nuo 2009 metų, pridūrė S.Ivanovas.

Paklaustas apie „Iskander-E” komplekso eksporto galimybes, pirmasis vicepremjeras atsakė, jog apie tai galvojama. Bet, pasak jo, „eksportui skirtų kompleksų veikimo nuotolis – ne daugiau kaip 300 km, o tie, kuriuos gaminame savo armijai – kitas klausimas”.

Pareigūnas pabrėžė, kad „pastaruoju metu valstybė ėmė kur kas daugiau dėmesio skirti ginkluotųjų pajėgų plėtrai ir aprūpinimui šiuolaikiniais ginkluotės kompleksais”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.