Prezidentui įteiktas Tarptautinio olimpinio komiteto apdovanojimas

Lietuvos Respublikos Prezidentui Valdui Adamkui Tautiniame olimpiniame komitete buvo įteiktas Tarptautinio olimpinio komiteto apdovanojimas už „Sporto ir olimpinio judėjimo plėtojimą”.
„Priimdamas šį apdovanojimą norėčiau jį pasidalyti su visais, kurie gyvena olimpine dvasia, veda į pergalių aukštumas ir puoselėja sporto plėtrą mūsų visuomenėje”, – sakė Prezidentas V. Adamkus.

Valstybės vadovas pabrėžė, kad olimpinė dvasia – džentelmeniškumas, garbingos kovos principas ir pagarba vieni kitiems turėtų persmelkti ne tik sporto, bet ir visas mūsų gyvenimo sritis, kasdienį gyvenimą.

„Jeigu gyventume remdamiesi šiais principais, pasiektume kur kas daugiau laimėjimų”, – pažymėjo šalies vadovas.

Susirinkusiems sporto organizacijų vadovams Prezidentas palinkėjo toliau skleisti olimpinę dvasią mūsų visuomenėje, ypač jaunimo tarpe.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentas Artūras Poviliūnas pabrėžė, kad 2007 metų apdovanojimas „Sportas ir olimpinio judėjimo plėtojimas” skiriamas asmenims ar organizacijoms už pasiekimus sporte, už olimpinio judėjimo stiprinimą savo šalyje ir tarptautiniu mastu, už olimpinių idėjų propagavimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.