Keturis vaikus globojančiai vilnietei – Seimo ir ministerijos padėka

Praeitą savaitę vaikų globėjams skirtoje konferencijoje „Priglausk mane” pareikšta padėka vilnietei Loretai Juravičienei, globojančiai keturis be tėvų globos likusius vaikus. Konferenciją Tarptautinei šeimos dienai paminėti surengė Seimo Šeimos ir vaiko reikalų komisija kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.
Šioje konferencijoje buvo pagerbti Vilniaus miesto ir kitų savivaldybių gyventojai, globojantys svetimus vaikus. Vilnietei globėjai L. Juravičienei, priglaudusiai keturis be tėvų globos likusius vaikus bei nuolat dalyvaujančiai įvairiose socialinėse akcijose, pareikšta ypatinga padėka. Mokytojos L. Juravičienės šeima, norėjusi priglausti moters labai mėgiamą mokinį, nepabūgo priglobti ir dar dviejų jo broliukų bei sesutės.

Sostinės Savivaldybės Vaikų teisių apsaugos tarnybos Globos ir įvaikinimo poskyrio vedėjos Gretos Zvolinskienės teigimu, tokia padėka globėjams – mažas, bet malonus paskatinimas žmonėms, nebijantiems imtis atsakomybės ir suvokiantiems tokio žingsnio svarbą. „Labai svarbu, kad globoti svetimus vaikus pasiryžtantys žmonės suprastų, jog vien meilės vaikams nepakanka, kad galėtum tinkamai jais pasirūpinti ir išauklėti. Tačiau suvokiantiems šios didelės atsakomybės ribas mes turime kiek galima padėti – juk jie yra sergančios visuomenės gydytojai”,- sakė G. Zvolinskienė.

2006 metais Vilniaus mieste gyveno apie 100 tūkst. vaikų. Vaikų teisių apsaugos tarnybos duomenimis, sostinėje kasmet tėvų globos netenka 246 mažieji gyventojai, iš jų 85 vaikai atsiduria globos įstaigose ir tik 27 vaikus priglaudžia kitos šeimos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.