Dainų atlikėja Taja (Erika Klimenko) ilgą laiką savaitgaliais skanavusi firminio savo patiekalo – lašišos vėrinukų – pastaruoju metu juos visai pamiršo, o tiksliau, iškeitė į keptą vištieną su slyvomis.
„Matyt, čia nuo mano nėštumo. Jis valgiaraštį gerokai pakoregavo: pamėgau šviežias ir džiovintas slyvas”, – juokėsi būsima mama.
Kartą vienoje iš sostinės kavinukių vištienos kepsnio su slyvomis paragavusi Taja nenustygo tol, kol identišką kepsnį pavyko paruošti pačiai.
„Mūsų šeimoje tiek mama, tiek močiutė labai skaniai gamina”, – intrigavo atlikėja. „Tačiau, jei įžengiau į virtuvę, ką nors kitą įsileidžiu sunkiai. Ten šeimininkė turiu būti aš”, – sakė Erika.
Tajos pamėgtam patiekalui reikės:
Vištienos, džiovintų slyvų, kario, česnako, pipirų, sviesto, grietinėlės, džiovintų krapų, šviežių daržovių: agurkų, pomidorų, žalių salotų lapų.
Paruošimo būdas:
Vištiena įtrinama mėgiamais prieskoniais (kariu, česnakų skiltelėmis, pipirais, druska), apkepama keptuvėje, tuomet užpilama grietinėle, primetama džiovintų slyvų, pagardinama džiovintais krapais, gabalėliu sviesto ir gerai pakepinama. Ant pietų stalo kepsnys patiekiamas su jūsų mėgiamų ir šviežių daržovių garnyru.