Nuoširdumas žavi!

Gal dėl pasitikėjimo savimi stokos ir netapote kino aktoriumi ar garsia dainininke, bet dėl to nenueiti į pasimatymą ar net praleisti didžiąją meilę… Na jau ne!

Pažvelgti į akis tam, kuris rūpi ir kuriam norite rūpėti, nėra lengva. Nervinasi net drąsiausieji, o jei drąsa nepasižymite, pasimatymas gali tapti neįmanoma misija. Tad kaip atsispirti visą kūną apimančiam drebuliui mylimojo akivaizdoje?

Drovėtis normalu

Meilė visuomet išmuša iš vėžių. Drovimės ir drebame todėl, kad bijome likti neįvertinti. Kartais esame taip susirūpinę, ką apie mus pagalvos, kad progos ką nors pagalvoti apskritai nesuteikiame. Drovuolis pasiduoda nepasitikėjimui savimi ir laukia, kol kitas žengs pirmą žingsnį. Tačiau vertėtų savęs paklausti, o ką jis (ji) patiria, kai esu šalia? Gal taip pat jaučiasi kone paralyžiuotas? Juk drovėtis, kai kalbama apie meilę, visiškai normalu. Bet jei taip ir neišdrįsite atvirai parodyti dėmesio, tas, dėl kurio nervinatės, tai gali suprasti kaip šaltumą – nežiūrite į akis, nekalbinate, o jei dar ir į pasimatymą neatėjote…

Tad drovumą reikia mokytis nugalėti. Bandykime įsivaizduoti keletą situacijų, kai ypač sunku. Kaip nepaleisti iš rankų vadžių?

Išdrįskite pašnekinti

Ją (jį) kas dieną matote perkant laikraštį spaudos kioske prie jūsų namų? Kas dieną susitinkate lifte ar matote vedžiojant šunį? Nusprendėte, kad tylus susižavėjimas turėtų peraugti į tikrą bendravimą? Valio! Tai pirmas žingsnis. Dabar teks susiimti ir ištarti pirmus žodžius. Keli patarimai, padėsiantys tapti galantišku riteriu:

* Išbandykite pozityvių minčių galią: kartokite sau, kad esate gražiausias, geriausias… Net jei tai nėra šimtaprocentinė tiesa, gali tapti postūmiu veikti.

* Nepamirškite pasigražinti. Nueikite pas kirpėją, suderinkite drabužius bei aksesuarus ir pasijusite kitu žmogumi – labiau įtikėsite savo galia suvilioti. Tik nepersistenkite: net ir pasipuošę turite jaustis patogiai ir savo kailyje.

* Pažinkite save. Mintyse išsidėliokite savo trūkumus, kuriuos norėtumėte paslėpti, ir pranašumus, kuriuos norėtumėte pabrėžti. Tačiau nesistenkite tapti pernelyg tobulas (-a).

Nemurmėkite

Svarbu iš pat pradžių padaryti gerą įspūdį. Todėl turite nemurmėti ir nemikčioti. Keli čia praversiantys patarimai:

* Sugalvokite, kokiomis temomis norėtumėte pasikalbėti, bet nepradėkite užsirašinėti. Per pokalbį jos turėtų užsimegzti natūraliai.

* Labai svarbu mokėti improvizuoti. Juk nenorite atrodyti it mokinys, deklamuojantis eilėraštį? Nevenkite imtis kitos temos, jei matote, kad kalba nesiriša.

* Nebijokite prisipažinti, kad nervinatės. Nuoširdumas žavi.

* Nespoksokite sau į kojas. Akių kontaktas – štai kada prasideda vilionė. Nestebeilykite, o žvelkite atvirai. Pamatysite – tai bus veiksmingiau už žodžius.

Sugundykite

Taigi pralaužėte ledus ir išdrįsote ją (jį) prakalbinti. Kaip „nuvairuoti” iki pirmo pasimatymo?

* Numatykite. Kai mąstote, ką galėtumėte kartu veikti ateityje, sugalvokite, kur galėtumėte jį (ją) pakviesti. Kinas, koncertas, teatras, restoranas… Bent kiek pasidomėkite, kuo jis ar ji domisi, kad neprašautumėte.

* Neužverskite pasiūlymais. Jei iš karto dar nedrįstate pakviesti į pasimatymą, tai paskambinsite rytoj ar poryt ir pakviesite susitikti.

* Nenuleiskite rankų. Jei pirmą kartą jūsų pasimatymo atsisakoma, kvieskite dar kartą: parodykite, kad esate ryžtingas ir tikrai norite dar pasimatyti.

Pasimatymas – ne karas

Kai raudonuojate, rankos dreba, o delnus išpila šaltas prakaitas, gali kilti mintis sprukti dar neįvykus pasimatymui, dėl kurio taip sunkiai kovojote. Kai kuriems drovuoliams vien mintis, jog akis į akį susitiks su mylimuoju, tokia baisi, kad jie verčiau „suserga” ir lieka tik svajoti apie artimesnius santykius, užuot juos išgyvenę! Tačiau nusiteikite, kad tai tikrai ne jūsų likimas.

* Kad nugalėtumėte jus apimantį siaubą prieš būsimą pasimatymą, pagalvokite, kodėl taip nervinatės. Ko iš tiesų bijote? Kas blogiausio gali atsitikti? Kaip tada elgsitės? Sugalvoję elgesio planą nesėkmės atveju jausitės tvirčiau. Kai žinai, ko tikėtis, žemė taip lengvai neslysta iš po kojų.

* Tuomet „nerkite”! Negalite atsisakyti pasimatymo, sugalvoję kokią neįtikimą priežastį. Tam, kuris jo laukė, gali pasirodyti, kad norite pasijuokti ar tiesiog jis (ji) jums nesvarbus. Eikite iki galo. Prisiminkite, kad ir kitas nervinasi jūsų akivaizdoje, nors gal to ir nematyti.

* Parepetuokite. Gal atrodys juokinga, tačiau suvaidinkite įsivaizduojamas pasimatymo scenas su draugu, kuriuo pasitikite. Atlikite kvėpavimo pratimų: lėtai įkvėpkite pilną krūtinę oro. Tai padeda nusiraminti, be to, gali išgelbėti nuo lūžinėjančio balso.

Nenusivilkite

Atsiminkite, kad net turint stipriausių ir nuoširdžiausių jausmų ne visada viskas klostosi kaip norėtumėte. Jei jūsų susižavėjimo objektas akivaizdžiai leidžia suprasti, kad tolesni santykiai neįmanomi, neverta spirtis. Net jei jus ir atstūmė, buvo naudinga bandyti. Pasiekėte didelę pergalę kovoje su jauduliu. Kiek pailsėkite ir ieškokite naujų progų užkariauti – jų gyvenime netrūksta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Psichologija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.