Pajūris savaitgalį gyveno jau vasaros ritmu

Savaitgalį pajūrio kurortuose poilsiautojų srautai pasiskirstė nevienodai: Nidos ramybe daugiau mėgavosi užsienio turistų grupės, o lietuviai būriais traukė į Palangą ir Smiltynę.

Palanga savaitgalį jau gyveno vasaros ritmu – pilnos kavinės ir gatvės žmonių vietiniams kėlė džiaugsmą.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Gintautas Rekašius džiūgavo, kad kurortas sulaukė rezonansinio savaitgalio – palangiškiai klientų stoka tikrai negalėjo skųstis.

Nors kurortas vasaros sezono ritmu gyvena ne pirmą savaitę, nesklandumų neišvengta – dėl itin didelių srautų ne visos kavinės spėjo sparčiai aptarnauti klientus, tad kai kurie žmonės, nesulaukę padavėjų, tiesiog atsistodavo ir išeidavo.

Pasak G. Rekašiaus, Palangoje kol kas atsidarė ne visos viešojo maitinimo įstaigos, tad natūralu, kad jau dirbančioms tenka didesnis krūvis. Komandos dar ne visur pilnai suformuotos, o naujomis – moksleivių ir studentų – pajėgomis turėtų pasipildyti pasibaigus mokslo metams.

Asociacijos prezidentas buvo linkęs teisinti neskubančiuosius pradėti darbą – kurortas atgyja tik savaitgaliais, o darbo dienomis Palanga vėl būna tuščia.

Pagrindinėje J. Basanavičiaus gatvėje veikiančios kavinės taip pat džiūgavo lankytojų gausa ir tuo, kad šį savaitgalį išties pasijuto, kad Palanga gyvena vasaros ritmu.

Nidoje buvo galima pamatyti pavienių lietuvių poilsiautojų ir kur kas daugiau užsienio turistų, kalbančių vokiškai, lenkiškai ir rusiškai.

Pagyvėjimas savaitgalį buvo jaučiamas ir AB „Smiltynės perkėla”. Penktadienį į abi puses Naujojoje perkėloje buvo perkelti 2 477 automobiliai, šeštadienį – apie tris šimtus mažiau.

Penktadienį ir šeštadienį abiejose perkėlose iš viso perkelta atitinkamai per 9 ir 11 tūkst. keleivių.

Pasak „Smiltynės perkėlos” dispečerės Rasos Auškalnienės, papildomi reisai buvo vykdomi tik naujojoje perkėloje, kur veikė trys keltai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.