Japonijos imperatorius atvyko į Didžiąją Britaniją pietų su karaliene

Sekmadienį į Didžiąją Britaniją trijų dienų vizito atvyko Japonijos imperatorius, kurio čia laukia įvairūs susitikimai, įskaitant Bekingemo rūmuose rengiamus pietus su karaliene Elizabeth II (Elizabet II).
Apie Didžiąją Britaniją Japonijos imperatoriui Akihito (Akihitui) ir imperatorienei Michiko (Mičiko) gali būti likę ne patys geriausi prisiminimai: paskutinį kartą šalyje 1998 metais viešėjusią imperatoriškąją porą važiuojant per Londoną iškilmių karieta skaudžiai išjuokė Antrojo pasaulinio karo veteranai.

Pareigūnai tikisi, kad šįkart lankantis imperatoriškajai porai, kuri taip pat užsuks į Oksfordo universitetą ir Londono gamtos istorijos draugiją, tokios scenos nepasikartos.

Antradienį 1844-oje rūmų salėje kilmingieji svečiai jaukiai pietaus su karaliene, jos vyru princu Philipu (Filipu) ir keliais kitais aukštuomenės atstovais.

Pirmadienį imperatorius su imperatoriene dalyvaus pietuose su Oksfordo universiteto kancleriu, buvusiu Honkongo valdytoju Chrisu Pattenu (Krisu Patenu).

Japonijos imperatoriškąją šeimą su Oksfordu nuo seno sieja glaudūs ryšiai: čia yra studijavę sosto įpėdinis princas Naruhito (Naruhitas), jo žmona princesė Masako, brolis princas Akishino (Akišinas) ir imperatoriaus Akihito pusbrolis princas Tomohito (Tomohitas). Princo Tomohito dukra princesė Akiko šiuo metu mokosi Oksfordo universiteto Mertono istorijos kolegijoje.

Būdami mieste imperatorius ir imperatorienė aplankys prieglaudą „Helen and Douglas House”, skirtą nepagydomai sergantiems vaikams ir jaunuoliams slaugyti.

O antradienį sakydamas kalbą Londono Carolus Linnaeus (Karlo Linėjaus) vardo draugijoje, akademinėje gamtos istorijos bendruomenėje, imperatorius Akihito nepraleis progos pakalbėti apie savo aistringo domėjimosi objektą – grundalines žuvis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.