Bendrovės SAS padalinys Švedijoje dėl streiko atidėjo beveik visus sekmadienio skrydžius

Skandinavijos oro linijų bendrovė SAS paskelbė atidėjusi daugumą sekmadienio skrydžių į Švediją, iš jos ir šalies viduje, kadangi jau trečia diena tęsiasi skrydžių personalo streikas.
Bendrovės padalinys Švedijoje pranešė, kad su darbuotojais vyksta derybos, tačiau „jose dar nepasiektas susitarimas”.

Bendrovė pridūrė, kad visi tiesioginiai skrydžiai į ir iš JAV, taip pat Azijos vyksta pagal grafiką, be sutrikimų vyksta ir skrydžiai SAS Danijos bei Norvegijos padaliniuose.

SAS atstovė Ulrika Fager pranešė, kad sekmadienį bus atidėta apie 200 skrydžių, kuriais turėtų skristi apie 13 tūkst. keleivių.

Šeštadienį buvo atidėta beveik 100 skrydžių. U.Fager sakė, kad derybos šeštadienį buvo tęsiamos, ir pridūrė, kad tai gali kainuoti didelius pinigus ir klientų pasitikėjimą.

Apie 800 skrydžius atliekančių darbuotojų penktadienį paliko darbo vietas, kadangi žlugo derybos dėl terminų ir sąlygų, susijusių su SAS pažadu per trejus metus padidinti atlyginimus 10,2 procento.

Įgulos narių profesinė sąjunga, priklausanti Švedijos tarnautojų profesinei sąjungai (HTF), ragina gerinti darbo sąlygas, įskaitant ir pietų pertraukos laiko pakeitimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.