Traumos stabdo karjerą televizijoje

Televizijos laidų vedėjai ar įvairių laidų dalyviai įsitikino, koks didelis turtas yra sveikas veidas

Koją pakišo dviratis

Prieš pusantros savaitės, trečiadienį, „Lietuvos dainų dešimtuko” dalyvis Jurgis Bruzga nutarė dviračiu nuvažiuoti į parduotuvę. Sėdo ant seno, kadaise iš Čekijos parvežto bėginio dviračio ir patraukė savo keliu. Sugalvojęs sutrumpinti kelią jaunuolis su dviračiu šoko nuo šaligatvio bortelio. Tuomet ir neatlaikė dviračio rėmas – lūžo tarp priekinio rato ir vairo. J.Bruzga trenkėsi veidu į žemę. Dainininkas stipriai susižalojo galvą, bet nepamiršo, kad po trijų dienų, šeštadienį, jo laukia tiesioginis eteris Lietuvos televizijoje ir „Lietuvos dainų dešimtuko” pora Lidija Rasutis.

J.Bruzga pasakojo nepamenąs, kaip krito nuo dviračio, jis tik atsimena, kad susistabdė pakeleivingą automobilį, ir šis jį nuvežė iki ligoninės. Jaunuolis neteko keleto dantų, lūžo nosis, gydytojai jam susiuvo lūpą ir žandą.

Slėpėsi po skrybėle

„Grįžęs iš ligoninės negalėjau net prašnekėti. Neištariau nė žodžio, patyriau didžiulį šoką. Nemaniau, kad po trijų dienų galėsiu dainuoti”, – pasakojo nukentėjęs jaunuolis. Penktadienį, „Lietuvos dainų dešimtuko” išvakarėse, buvo išplatintas pranešimas spaudai, kad L.Rasutis šeštadienį dainuos viena, nes jos partneris sunkiai susižalojo. Visų nuostabai šeštadienio vakarą J.Bruzga užlipo ant scenos. Nors veidą jaunuolis slėpė po skrybėle, vis dėlto Lidijai padėjo atlikti dainą.

„Pats net nustebau, kaip greitai atsigavau po traumos. Veido tynimas atlėgo. Dar atrodžiau nekaip, bet vis dėlto nutariau nepraleisti pasirodymo”, – sakė jaunuolis. Pasak dainininko, pagal projekto sutartį tokiu atveju jis turėjo teisę nedalyvauti šou. „Lidija buvo pradėjusi ruoštis pasirodyti viena ir labai apsidžiaugė, kad aš atvykau dalyvauti konkurse. Man ir pačiam keista, kaip greitai žmogus po tokios traumos gali reabilituotis, – sakė avarijoje nukentėjęs „Lietuvos dainų dešimtuko” dalyvis. – Iš tiesų bijojau lipti ant scenos. Žiūrovai tikriausiai pastebėjo, kad nenorėjau rodyti veido. Mane labai papiktino žurnalistai su fotoaparatais, kuriems nesvarbu, kaip žmogus nori atrodyti nuotraukose. Jie gaudo tik tai, kas jiems rūpi.”

Traumą patyręs atlikėjas savo pasirodymą per šeštadienio koncertą vertino kritiškai. „Nemanau, kad mes buvome geriausi ir verti pirmosios vietos. Gal šį kartą lėmė žiūrovų gailestis. Bet to tikrai nenorėjau”, – aiškino pašnekovas.

Filmuotis nebegalėjo

Prieš keturias savaites LTV laidos „Švaros misija” vedėjas Žilvinas Grigaitis keliavo namo po dienos darbų. Artėjant sutemoms gatvėje vyras staiga pajuto stiprų smūgį iš už nugaros. „Nespėjau nei veidų, nei nieko pamatyti. Smūgis nubloškė mane link pastato sienos, ir ši visa aptiško krauju”, – pasakojo laidos vedėjas. Vyras buvo talžomas metaliniu strypu.

„Gyvenime gana dažnai tenka bendrauti su užsieniečiais. Paradoksalu, ir tada sukniubusį gatvėje mane rado angliškai kalbantis praeivis. Jis ir iškvietė policiją”, – kalbėjo nukentėjęs verslininkas.

Užpuolikas Ž.Grigaičiui suskaldė akiduobę. Vyrui lūžo nosis. „Kairioji pusė veido buvo visai sudarkyta. Veidą gydytojai surinko iš dalelių”, – prisiminė jis. Pasak nukentėjusiojo, užpuolimas sukėlė labai daug klausimų. Ypač dėl to, kad nebuvo apiplėštas. „Dingo tik mobilusis telefonas. Bet jis galėjo iškristi per incidentą ar pakeliui į ligoninę”, – sakė „Švaros misijos” vedėjas.

Šį sezoną nepasirodys

Po traumos Ž.Grigaičiui teko iškęsti keletą operacijų. „Net negalvojau toliau filmuotis. Gerbiu žiūrovus. Nenorėjau jiems rodytis subjaurotu veidu, – sakė jis. – Gerai, kad laidos sezonas eina į pabaigą. Jei tai būtų atsitikę kūrybos pradžioje, laidos kūrėjai būtų turėję daug daugiau bėdų. Be to, kelios laidos buvo nufilmuotos iš anksto. Todėl manęs nebus tik keturiose laidose. Manau, kad kolegė Birutė puikiai susitvarkė su užduotimi ir be manęs”, – teigė Ž.Grigaitis.

Vis dėlto „Švaros misijos” žiūrovai paskutinėje laidos dalyje išgirs buvusio laidos vedėjo palinkėjimą. „Apmaudu, kad su žiūrovais teko išsiskirti būtent taip”, – gailėjosi Ž.Grigaitis.

Pasak pašnekovo, laidos filmavimą numatoma tęsti ir kitą LTV sezoną. „Ar grįšiu į televiziją? Nežinau. Nelygu, kokia apskritai bus mano būklė. Žiūrėsiu, kaip pavyks pasveikti, – teigė laidos vedėjas. – Užpuolimas buvo karti patirtis. Sutinku, kad televizijoje dirbančiam žmogui trauma gali būti karjeros pabaiga. Gerai, kad mano darbas televizijoje nebuvo pagrindinis. Tačiau yra žmonių, kurie tik tuo užsiima. Užsienyje su laidų vedėjais sudaromos specialios sutartys, jie apdraudžiami, tada bent finansiškai būna apsaugoti nuo tokių nelaimių.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Traumos stabdo karjerą televizijoje"

  1. WWW

    sekmingai sveik Zilvinai,lauksime tavo maloniu kalbu,gero humoro jausmo;grysk i TV.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.